Ural Rex verzekeren? Een verzekering voor katten al vanaf €8,25 per maand

Jouw Ural Rex staat voor volop gezelligheid. Misschien is het wel je beste vriend. Het is geen populair onderwerp: jouw kater kan ziek worden, of een tegenslag krijgen. In dat geval wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jullie kat en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jou Ural Rex is een oplossing. Voor een kleine premie is jouw kat verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Bijvoorbeeld kennelhoest vaccinatie en/of lepto en/of DHP vaccinatie. Verzekeraars als Ohra of andere aanbieders vergoeden tussen de €1.900 en €3.400. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl tref je populaire Ural Rex verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Ural Rex is jouw maatje. Vanzelfsprekend wens je het beste voor jouw kat. Met behulp van zo’n dierenverzekering verzeker jij het dier van de juiste zorg als het nodig is. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hebt zo geen stress over een flinke rekening van de arts. Doorgaans kan je terecht bij jouw eigen dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.500 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Premie vanaf €5,5 per maand

Euthanasie & inslapen

Begint je kat op leeftijd te raken, of is hij ernstig ziek? Hier is laten inslapen soms het beste. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kosten: €70), maar kan ook bij jou thuis (vaak €180). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt binnen je polis. Wat betreft afscheid onderscheiden we een aantal opties: cremeren, destructie of begraven.

Steriliseren of Castreren

Het casteren maakt dat een Ural Rex geen kittens meer voort kan brengen. Vaak resulteert het ook in een huisdier dat minder wegloopt. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Houdt wel rekening met zo’n €330. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel van de andere assuranten is castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-ural-rex

Wat kost een Ural Rex verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In ruil voor een terugkerende premie vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw kat verzekeren is stukken goedkoper dan een normale zorgverzekering. De prijzen variëren enorm, tussen €13,5 en €36,5 per 30 dagen. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Allerlei elementen zijn bepalend voor de kosten. Wat als eerste telt is het type ras of de kruising. Bovendien spelen er ook zaken als gewicht en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en het gekozen eigen risico zijn van belang. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €8,9 per maand. Meteen te weten komen wat de verzekering voor de Ural Rex tot op de komma kost? Navigeer naar een aanbieder, vul de vragen over jou en je dier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juni 2024 bedraagt. Check ook: Kattenverzekering voor de California spangled afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een goede Ural Rex verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een aanbieder gezien die niet al te duur is, of met een dekking die bij jou past? Gewoonlijk gaat het zo:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van jouw kat.
 3. Betreft het een kruising? Klik dan op het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de kat.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en bepaal het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Kosten dierenarts Ural Rex

Behandeling Vergoeding
Consult €25
Consult weekend / avond €61
Chippen €20
Vaccinatie €47
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €45,5
Röntgenfoto €60
CT-scan €100
MRI-Scan €375
Castratie Vanaf €61
Sterilisatie Vanaf €86
Tanden en kiezen trekken Vanaf €110
Reinigen gebit Vanaf €53,5

Welke kattenverzekering moet ik kiezen?

Aan het oriënteren op een kitten verzekering voor de Ural Rex (kat of kater? Graag noemen we nuttige zaken waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van een polis. Tip: sluit op jonge leeftijd een kattenverzekering af voor je kitten. Er is dan meestal wel een aantrekkelijke premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Hoogte van de premie
Het ras poes, gewicht en leeftijd bepalen grotendeels de hoogte van de premie. Vergeet niet, de tarieven liggen zeer uiteen. De basis is het vergelijken van de prijzen.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Bekijk nauwkeurig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle therapieën en pillen worden vergoed bij elk ras. Controleer altijd de polisvoorwaarden. Wordt echo ook inbegrepen? En hoe gaat het met huidallergie behandeling?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding per jaar vinden we meestal tussen de €1.500 – 5.800. Selecteer je €3.500 of meer, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij meerdere polissen werkt men met een eigen risico als een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Sommige polissen doen dit met een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €150, het procentuele eigen risico ligt rond de circa 35%. We hebben ook info over: Japanse bobtail verzekering.

Dierenverzekering Ural Rex vergelijken juni 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw kat verzekeren. Sinds een aantal jaren kan je kiezen uit veel pakketten. Hoe vind ik nu snel een verzekering op maat? Op basis van deze website kan ook jij probleemloos kattenverzekering voor de Ural Rex vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Hema. Aspecten die de premie bepalen zijn zaken als medisch verleden, geslacht, postcode, het ras, gewicht. Hieronder ontdek je de meest gekozen dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Uitgebreide vergoeding
De nr. 1 dierenverzekering
Gemoedsrust

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Crematie
Dekking op maat
Online afsluiten

ohra-verzekering

Ohra

Opname kliniek
Ook aansprakelijkheid
Voor de allerkleinsten

inshared-verzekering

Inshared

Vaccinaties
50% of 100% gedekt
Alle katten welkom

hema-verzekering

Hema

Rontgenonderzoek
Beste zorg bij ziekte
Verantwoord verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide basisdekking
Keurmerk
Hoge klanttevredenheid

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering wisselen enorm. De nationale maatschappijen biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Daarmee ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. O.a. een consult bij de dierenarts, een röntgenfoto laten maken, een uitgebreide behandeling of hulpmiddelen. Gewoonlijk kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de gemaakte kosten. Handig: steeds vaker bepaal je zelf het eigen risico. Niet zelden kan je een premium pakket kiezen. Dit is een meer complete verzekering, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Check ook: OHRA dierenverzekering.

Aanvullende kattenverzekering
De grote verzekeringsbedrijven hebben de mogelijkheid voor unieke aanvullende verzekering (pakketten). De premie zal wat stijgen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw kat steriliseren
 • Cremeren
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-begeleiding
 • Tand-module
 • Bloedonderzoek

Verzekering Ural Rex afsluiten? Altijd een lage verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!