Boerenfox verzekeren? Een verzekeringspolis voor uw hond vanaf €7,75 per maand

Jouw eigen Boerenfox betekent volop liefde. Het hoort bij jouw gezin. Je denkt er liever niet over na: jouw viervoeter kan ziek worden, of een ongeluk krijgen. In zo’n scenario wil je niet kiezen tussen jouw maatje en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Boerenfox kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw huisdier tegen de meeste medische kosten. Denk hierbij aan dwang- en sondevoeding of scintigrafie. Aanbieders als Reaal of nog een aantal assuradeurs staan garant voor bedragen tussen de €1.400 en €5.300. Aan de hand van deze pagina vind je favoriete Boerenfox verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Boerenfox is jou heel wat waard. Logischerwijs verlang je naar uitmuntende zorg voor je dog. Met behulp van zo’n dierenverzekering waarborg je het dier van de beste zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft je dan niet druk te maken over hoge rekeningen. Bij veel aanbieders kan je terecht bij een regionale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. Vergoedingen lopen op tot €3.500 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor jonge en oude honden
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Beginnend bij €8,6 per maand

Euthanasie en inslapen

Is de tijd voor je hond gekomen, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Hier is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (ongeveer €100), maar is ook op locatie mogelijk (plus minus €175). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de verzekeraar. Ten aanzien van het afscheid zijn er verschillende opties: cremeren, begraven of destructie.

Castratie of Sterilisatie

Het castreren heeft als effect dat je Boerenfox geen puppies meer kan verwekken. Het positieve effect is: een rustiger dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kijk niet vreemd op van bedragen als €330. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij het gros van de andere verzekeraars is castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-boerenfox

Wat kost een Boerenfox verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met een zorgverzekering voor mensen. In ruil voor een terugkerende premie vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw viervoeter verzekeren is veel betaalbaarder dan een normale zorgverzekering. In de basis ligt de prijs tussen €14 – €33,5 per 30 dagen. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Meerdere factoren hebben invloed op de prijs. De verzekeraars kijkt primair naar het ras of de kruising van het dier. Ook kijken verzekeraars naar gewicht en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en jouw eigen risico werken mee in de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €7,9 per maand. Onmiddellijk ondervinden wat de verzekering voor de Boerenfox tot op de komma kost? Kies een verzekeraar, beantwoord de vragen, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juni 2024 bedraagt. Check ook: verzekering Beagle afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Boerenfox verzekering afsluiten is zo gepiept. Een verzekeraar tegengekomen die goedkoop is, of juist met de beste voorwaarden? Normaliter krijg je de volgende vragen:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Is jouw hond een kruising? Voer dan in het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Kosten dierenarts Boerenfox

Behandeling Tarieven
Consult €38
Consult weekend / avond €60
Chippen €46
Vaccinatie €50
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €51,5
Röntgenfoto €70
CT-scan €149
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €210
Sterilisatie Vanaf €285
Tanden en kiezen trekken Vanaf €190
Reinigen gebit Vanaf €71

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Meer weten over een puppy verzekering kiezen voor jouw Boerenfox (reu of teef? Hieronder vind je essentiële zaken die belangrijk zijn bij het vinden van de juiste polis. Tip: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Er is dan meestal wel een voordelige polis. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Hoogte van de premie
Het soort hond en z’n leeftijd liggen ten grondslag aan de premie per maand Let op, de tarieven liggen zeer uiteen. Begin steevast met een gedegen prijsvergelijking.

2. Type dekking?
Bekijk nauwkeurig wat er vergoed wordt. Niet alle aandoeningen en geneesmiddelen zitten in het basispakket. Analyseer zorgvuldig de inhoud van het pakket. Wordt castratie wel afgedekt? En hoe gaat het met scintigrafie?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding per jaar schommelt tussen de €1.900 en 4.300. Selecteer je €3.500 of meer, dan stijgt de premie. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij meerdere partijen is het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Sommige partijen werken met een percentage van bijv. 20%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €125, het procentuele eigen risico ligt rond de 35%. Bekijk ook de opties voor een Bichon frise verzekering.

Dierenverzekering Boerenfox vergelijken juni 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Sinds een aantal jaren kan je kiezen uit veel pakketten. Bij welke aanbieder vind ik een verzekering op maat? Aan de hand van de dierenverzekeringvergelijker kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Boerenfox vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Aegon. Variabelen die de hoogte van de polis bepalen zijn o.a. leeftijd, gewicht, postcode, medisch verleden, het ras. Onderstaand ontdek je de meest gekozen dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle klantenservice
Met tips & weetjes
Goede adviseur

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Radio Therapie
Bewust of Comfort
Gemoedsrust

ohra-verzekering

Ohra

Aantrekkelijk geprijsd
Eenvoudig opzeggen
Geen kleine lettertjes

inshared-verzekering

Inshared

Rontgenonderzoek
Staat 24/7 voor jou klaar
Maximale zekerheid

hema-verzekering

Hema

Reisverzekering
Eenvoudig verzekerd
Veel keuzevrijheid

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide basisdekking
Identificatiechip
Online afsluiten

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De grote assuradeurs werken met een basisverzekering. Hiermee worden algemene kosten gedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, eenvoudige foto’s, een intensieve opname of hulpmiddelen. Normaliter is de minimale dekking tot 80% van een declaratie. In sommige gevallen kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Daarnaast er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit is een meer complete verzekering, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bekijk alles over: AEGON verzekering voor dieren.

Aanvullende hondenverzekering
De nationale verzekeraars kunnen je voorzien van extra aanvullende verzekeringen. Het verzekeringstarief gaat omhoog, maar je kunt met een gerust hart slapen. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Uw hond castreren
 • Euthanasie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-module
 • Tandarts
 • MRI-scan

Verzekering Boerenfox afsluiten? Gegarandeerd een goedkope verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!