Briquet Griffon Vendee verzekeren? Een huisdierenverzekering voor uw hond vanaf €7,75 per maand

De Briquet Griffon Vendee betekent volop toewijding. Misschien is het wel je beste vriend. Het is geen populair onderwerp: jouw viervoeter kan ziek worden, of er kan iets anders gebeuren. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw viervoeter en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jouw Briquet Griffon Vendee biedt dan uitkomst. Voor een kleine premie verzeker je jouw viervoeter tegen de meeste medische kosten. Je moet dan denken aan fysiotherapie en cocktail vaccinatie. Assuradeurs als Ohra of andere aanbieders werken met max. vergoedingen variërend van €1.200 tot en met € 4.000. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl ontdek je bekende Briquet Griffon Vendee verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Briquet Griffon Vendee is jouw trouwe viervoeter. Vanzelf ga je voor uitstekende zorg voor jouw huisdier. Geholpen door een dierenverzekering garandeer jij jouw huisdier van de juiste zorg als het nodig is. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hebt zo geen stress over een flinke rekening van de arts. Steeds vaker ben je gewoon welkom bij de dichtsbijzijndste dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.400 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Vanaf €9,85 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond erg oud, of is hij ongeneeslijk ziek? Mogelijk is inslapen de beste optie. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kosten: €80), maar kan ook bij jou thuis (circa €120). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de assuranten. Ten aanzien van het afscheid zijn er diverse varianten: begraven, cremeren of destructie.

Steriliseren of Castreren

Het casteren maakt dat een Briquet Griffon Vendee geen puppies meer kan verwekken. Het positieve effect is: een minder dominant dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Kosten van sterilisatie zijn al snel €215. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij de meeste andere assuranten is castratie een extra dekking.

dierenverzekering-briquet-griffon-vendee

Wat kost een Briquet Griffon Vendee verzekeren?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In de overeengekomen polis ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Een verzekering voor dieren is beduidend voordeliger dan een normale zorgverzekering. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €10,75 tot €39 per 4 weken. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Een aantal aspecten bepalen de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw hond. Tevens spelen er ook zaken als het gewicht in KG en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en het (vrijwillig) eigen risico bepalen de premie. Een verzekering is er al vanaf €5,35 per maand. Simpel & snel ontdekken wat de verzekering voor jouw Briquet Griffon Vendee tot op de komma kost? Klik op een maatschappij, vul de gevraagde gegevens in, en check de premie van juli 2024. Alternatief: verzekering Bolonka Zwetna afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Briquet Griffon Vendee verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een verzekeraar aangetroffen die betaalbaar is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Gewoonlijk werkt het als volgt:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Gaat het om een kruising? Klik dan op het volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Markeer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Prijslijst dierenarts Briquet Griffon Vendee

Ingreep Kosten
Consult €33
Consult weekend / avond €74
Chippen €49
Vaccinatie €55
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €53
Röntgenfoto €74,5
CT-scan €153
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €210
Sterilisatie Vanaf €285
Tanden en kiezen trekken Vanaf €205
Reinigen gebit Vanaf €69

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Meer weten over een puppy verzekering voor de Briquet Griffon Vendee (reu of teef? Hieronder vind je essentiële dingen waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van een polis. Goed om te weten: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je hebt dan altijd een lage premie. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Maandelijkse premie
Het type hond, en z’n leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de maandelijkse kosten. Echter, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Jouw startpunt is dus het vergelijken van de prijzen.

2. Type dekking?
Achterhaal nauwkeurig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle soorten ziektes en medische hulpmiddelen worden standaard betaald. Achterhaal grondig de kleine lettertjes. Is lepto en/of DHP vaccinatie vergoed of niet? En in hoeverre zijn zaken gedekt als MRI-scan?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximum uitkering per jaar vinden we meestal tussen de €2.000 – 3.500. Wil je een lekker hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij een aantal assuradeurs giet met het eigen risico in een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Maar andere assuradeurs werken met een percentage van bijv. 20%. Het vaste bedrag ligt rond de €175, percentages zijn rond de max. 40%. Bekijk ook de opties voor een Braque d’Auvergne verzekering.

Dierenverzekering Briquet Griffon Vendee vergelijken juli 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Sinds een aantal jaren zijn er veel aanbieders. Bij welke aanbieder vind ik een verzekering op maat? Via de huisdierenverzekering vergelijken kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Briquet Griffon Vendee vergelijken. Hier tref je aanbieders als Reaal dier & zorg. Onderdelen die de premie bepalen zijn zaken als het ras, geslacht, gewicht, medisch verleden, leeftijd. Nu achterhaal je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Tandzorg
De enige echte specialist
Declaren via internet

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Radio Therapie
Alternatieve therapieën
Voor de allerkleinsten

ohra-verzekering

Ohra

Uitgebreide vergoeding
Ook andere verzekeringen
Ook voor puppy’s

inshared-verzekering

Inshared

Verblijf in kliniek
Jaarbeloning
Gebruiksvriendelijk

hema-verzekering

Hema

Verblijf in kliniek
Dagelijks opzegbaar
Online declareren

aegon-verzekering

Aegon

Vaccinaties
Keurmerk
Ook voor puppy’s

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering lopen uiteen. De erkende maatschappijen hanteert een basisverzekering. Met deze polis zijn de standaard ingrepen afgedekt. Vanzelfsprekend een regulier consult, CT-scans, een intensieve opname of medische hulpmiddelen. Doorgaans kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de rekening. Handig: steeds vaker kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Niet zelden zijn er duurdere “top” pakketten. Dit een volledig pakket qua dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Klik verder naar: AEGON huisdierdekking.

Aanvullende hondenverzekering
Veel van de partijen hebben de mogelijkheid voor extra aanvullende verzekeringen. Het verzekeringstarief gaat omhoog, maar je kunt met een gerust hart slapen. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie van de hond
 • Uitvaart
 • Buitenland-modules
 • Fysio-begeleiding
 • Tandartsdekking
 • MRI-scan

Verzekering Briquet Griffon Vendee afsluiten? Zeker een lage verzekeringspremie voor de dierenverzekering!