Dalmatier verzekeren? Een dierenverzekering voor een hond al vanaf €7 per maand

De Dalmatier biedt jou volop toewijding. Het hoort bij jouw gezin. Je staat er misschien niet altijd bij stil: hij kan iets onder de leden krijgen of een aanrijding krijgen. Dan is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw huisdier en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jou Dalmatier kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Vanaf €5,00 ben je verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Bijvoorbeeld KC of Pneumo vaccinatie of echo. Maatschappijen als Reaal en andere aanbieders keren bedragen uit tussen de €1.400 en €3.100. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl ontdek je alle Dalmatier verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Dalmatier is jouw trouwe viervoeter. Vanzelfsprekend ga je voor optimale zorg voor je dog. Via een dierenverzekering verzeker jij het diertje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft je dan niet druk te maken over geld. Bij veel verzekeraars kan je gewoon naar een dierenarts naar keuze. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.000 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor jonge en oude honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Vanaf €9,25 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond erg oud, of heeft hij een erge aandoening? In zo’n geval is inslapen de beste optie. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (circa €85), maar kan ook bij jou thuis (ongeveer €110). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt in de polis. Omtrent het afscheid zijn er verschillende keuzemogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Castreren of Steriliseren

Het castreren heeft als effect dat je Dalmatier zich niet meer kan voortplanten. Het gedrag verandert vaak in een leuker huisdier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kosten van sterilisatie zijn al snel €310. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij veel van de andere assuranten is castratie een extra dekking.

dierenverzekering-dalmatier

Wat kost een Dalmatier verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekering zoals wij die kennen. In ruil voor een terugkerende premie zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een huisdierenverzekering is veel voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €11,75 – €38,5 (maandelijks). Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Een aantal factoren zijn bepalend voor de kosten. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw viervoeter. Daarnaast spelen er ook zaken als gewicht en leeftijd. Ook het gekozen pakket en het gekozen eigen risico zijn belangrijke factoren. Een verzekering is er al vanaf €5,75 per maand. Gemakkelijk ontdekken wat de verzekering voor jouw Dalmatier nu echt kost? Klik op een maatschappij, beantwoord de vragen, en achterhaal de actuele premie van juli 2024. Check ook: verzekering Centraal Aziatische Ovtcharka afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een geschikte Dalmatier verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een verzekeraar tegengekomen die betaalbaar is, of een waar jij goede verhalen over hoort? bij de meeste verzekeraars gaat het zo:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Betreft het een kruising? Markeer dan het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies een dekkingspakket en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Kosten dierenarts Dalmatier

Behandeling Onkosten
Consult €40
Consult weekend / avond €73
Chippen €48
Vaccinatie €49
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €52,5
Röntgenfoto €72
CT-scan €147
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €195
Sterilisatie Vanaf €320
Tanden en kiezen trekken Vanaf €160
Reinigen gebit Vanaf €70

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Meer weten over een puppy verzekering voor jouw trouwe Dalmatier (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken belangrijke onderdelen die je in het achterhoofd moet houden bij het vinden van de juiste polis. Handig: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je profiteert dan van een laag tarief. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Premie per maand
Het ras, gewicht en leeftijd beïnvloeden de premie Goed om te weten, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Stap 1 is dus een prijsvergelijking.

2. Dekkingsgebied van de polis
Controleer zorgvuldig wat er vergoed wordt. Niet alle operaties en medische hulpmiddelen betaalt de verzekeraar. Bekijk grondig de voorwaarden van de polis. Is transponder plaatsen wel afgedekt? En welke garanties zijn er met scintigrafie?

3. Max. vergoeding p/jaar
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt is vaak een bedrag tussen de €1.400 t/m 4.100. Bij een hoge maximale vergoeding, dan betaal je meer premie. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij meerdere aanbieders betekent het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Maar andere assuradeurs werken met een percentage van bijv. 20%. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €75, kies je een percentage dan moet je denken aan 10% of meer. Check ook alles over een Cirneco dell’Etna verzekering.

Dierenverzekering Dalmatier vergelijken juli 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Sinds een aantal jaren is er nogal wat te kiezen. Bij welke aanbieder vind ik de best geteste verzekering? Door gebruik te maken van de vergelijkingstool kan je simpel & snel hondenverzekering voor de Dalmatier vergelijken. Wij vergelijken onder andere Inshared. Aspecten die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn o.a. het ras, geslacht, medisch verleden, gewicht, postcode. Nu ontdek je de meest gekozen dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Tandzorg
Met tips & weetjes
Vele tevreden klanten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Geneesmiddelen
Diervriendelijk
Alle honden welkom

ohra-verzekering

Ohra

14 dagen bedenktijd
Ook andere verzekeringen
Ongeacht welk ras/afkomst

inshared-verzekering

Inshared

Ellebogen verzekerd
Advertentie bij vermissing
Eenvoudig

hema-verzekering

Hema

Rontgenonderzoek
Thuiswinkel waarborg
Hulp en advies online

aegon-verzekering

Aegon

Opname kliniek
Ook narcose
Veel keuzevrijheid

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. Het merendeel van de partijen biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Met deze polis worden algemene kosten gedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, een uitgebreide behandeling of medicijnen. Gewoonlijk wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van de rekening. Tip: soms bepaal je zelf het eigen risico. Ook zijn er duurdere “top” pakketten. Je krijgt dan nog meer dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Check ook: AEGON huisdierenverzekering.

Aanvullende hondenverzekering
Het gros van de aanbieders hebben de beschikking over unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het kostenplaatje gaat omhoog, maar je kunt met een gerust hart slapen. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie
 • Cremeren
 • Dekking in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Tand-module
 • MRI-scan

Verzekering Dalmatier afsluiten? Altijd een scherpe verzekeringspremie van een dierenverzekering!