Duitse brak verzekeren? Een huisdierenverzekering voor uw hond vanaf €6 per maand

De Duitse brak biedt jou volop toewijding. Het is onderdeel van jouw leven. Het is niet leuk om te bedenken: jouw viervoeter kan ziek worden, of er kan iets anders gebeuren. In dat geval wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jullie hond en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jou Duitse brak is een oplossing. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw hond verwondingen of aandoeningen. Denk dan aan bijvoorbeeld medische hulpmiddelen en CT-scan. Polissen van bijvoorbeeld Ohra of lokale verzekeraars vergoeden tussen de €1.000 en €4.000. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vind je alle Duitse brak verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Duitse brak is jouw maatje. Uiteraard ga je voor optimale zorg voor je dog. Met een dierenverzekering verzeker je jouw hond van de juiste zorg mocht het zover komen. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. In zo’n geval een forse nota. Doorgaans kan je gewoon naar een lokale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Vergoedingen lopen op tot €3.700 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Ook voor kruisingen
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €9,6 per maand

Euthanasie en inslapen

Wordt jouw hond een dag je ouder, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Dan is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (kosten: €80), maar soms is thuis ook een optie (circa €135). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald in de polis. Inzake het afscheid onderscheiden we een aantal mogelijkheden: cremeren, destructie of begraven.

Castreren of Steriliseren

Het castreren zorgt ervoor dat de Duitse brak niet meer vruchtbaar is. Dit zorgt vaak ook voor een aangenamer gezinslid. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Denk hierbij al wel snel aan €345. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij een groot aantal andere partijen is een castratie een premium dekking.

dierenverzekering-duitse-brak

Wat kost een Duitse brak verzekeren?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als een zorgverzekering voor mensen. Binnen een vooraf afgesloten pakket worden medische kosten (deels) gedekt. Het verzekeren van een huisdier is beduidend voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De premie ligt tussen de €14,5 – €28 per 30 dagen. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Allerlei elementen liggen ten grondslag aan de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het type ras of de kruising. Bovendien spelen er ook zaken als het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het basispakket dat je kiest en het (vrijwillig) eigen risico worden meegenomen. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €9,55 per maand. Simpel & snel ontdekken wat de verzekering voor jouw Duitse brak exact kost? Kies een aanbieder, vul de vragen over jou en je dier in, en check de premie van mei 2024. Check ook: verzekering Chow Chow afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Duitse brak verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een pakket gezien met een lage premie, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Normaliter werkt het als volgt:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Heb je te maken met een kruising? Selecteer dan het volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Markeer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Tarieven dierenarts Duitse brak

Ingreep Prijzen
Consult €41
Consult weekend / avond €61
Chippen €48
Vaccinatie €49
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €52,5
Röntgenfoto €76
CT-scan €149
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €210
Sterilisatie Vanaf €275
Tanden en kiezen trekken Vanaf €205
Reinigen gebit Vanaf €74,5

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering afsluiten voor de Duitse brak (reu of teef? We behandelen een aantal variabelen die van belang zijn bij het kiezen van een aanbieder. Wist je dat: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je profiteert dan van een voordelige polis. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Premie per maand
Het ras/kruising van de hond bepalen de de premie Maar, de premies per maand lopen enorm uiteen. Het vertrekpunt moet zijn simpelweg prijzen vergelijken.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Bekijk nauwkeurig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle ingrepen en medische hulpmiddelen worden standaard betaald. Bekijk altijd de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt dwang- en sondevoeding ook gedekt? Of hoe zit het met gebitsbehandeling?

3. De maximale vergoeding
De max. vergoeding p/jaar is vaak een bedrag tussen de €1.900 t/m 4.300. Kies je een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij een aantal polissen is het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Enkele andere verzekeraars eisen een percentage voor elke declaratie. Vaste vergoedingen liggen rond de €50, bij een percentage ga je vaak richting de 35%. Mogelijk ook relevant: Dobermann verzekering.

Dierenverzekering Duitse brak vergelijken mei 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Sinds een aantal jaren zijn er veel aanbieders. Wat is nu een verzekering zonder poespas? Geholpen door onze vergelijker kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Duitse brak vergelijken. Wij vergelijken onder andere Reaal. Elementen die ten grondslag liggen aan de premie zijn o.a. geslacht, leeftijd, gewicht, postcode, het ras. Verderop ontdek je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Steralisatie
Samengesteld door artsen
Snelle uitkering

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Scherpe premie
Tot €5000 dekking
Online account

ohra-verzekering

Ohra

14 dagen bedenktijd
Basis, Plus en Top
Online account

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide basisdekking
Advertentie bij vermissing
Veel rassen te verzekeren

hema-verzekering

Hema

Geneesmiddelen
Dagelijks opzegbaar
Alle kruisingen welkom

aegon-verzekering

Aegon

Buitenlanddekking
Geen erfelijke ziektes
Verantwoord verzekeren

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De meeste partijen hanteert een basisverzekering. Zodoende zijn de standaard ingrepen afgedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, foto’s maken bij de dierenarts, specifieke operaties of hulpmiddelen. Normaliter vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van gedeclareerde bedragen. Bij verscheidene partijen bepaal je zelf het eigen risico. Bovendien kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Klik verder naar: Petplan huisdier dekking.

Aanvullende huisdierenverzekering
De grote organisaties bieden daarnaast unieke aanvullende verzekering (pakketten). De polis zelf valt iets hoger uit, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Sterilisatie en castratie
 • Cremeren
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-begeleiding
 • Gebit
 • Bloedonderzoek

Verzekering Duitse brak afsluiten? Gewaarborgde voordelige verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!