Dwergpoedel verzekeren? Een huisdierverzekering voor uw hond vanaf €6,25 per maand

Jouw eigen Dwergpoedel staat voor een hoop toewijding. Het hoort bij jouw gezin. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een aanrijding krijgen. Dan sta je liever niet voor de keuze tussen jouw huisdier en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jou Dwergpoedel is dan erg welkom. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw viervoeter tegen veel behandelingen en medicaties. Je moet dan denken aan ontvlooien en/of acupuncturist behandeling. Maatschappijen als Hema en andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.800 oplopend tot €2.500. Aan de hand van deze pagina vind je meer info over betrouwbare Dwergpoedel verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Dwergpoedel is jou heel wat waard. Uiteraard streef je naar uitmuntende zorg voor jouw hond. Dankzij een dierenverzekering garandeer jij het dier van de juiste zorg als het nodig is. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hebt zo geen stress over hoge rekeningen. In veel gevallen ben je gewoon welkom bij een regionale dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.600 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor jonge en oude honden
 • Naar je eigen dierenarts
 • Beginnend bij €9,8 per maand

Euthanasie & inslapen

Wordt jouw hond een dag je ouder, of heeft hij een erge aandoening? In een dergelijke situatie is laten inslapen soms het beste. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (ongeveer €90), maar soms is thuis ook een optie (plus minus €135). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de verzekeraars. Inzake het afscheid heb je ’n aantal keuzemogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Castreren en Steriliseren

Het effect van castratie is dat jouw Dwergpoedel zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Vaak resulteert het ook in een rustiger dier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Houdt wel rekening met zo’n €260. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere polissen is castratie een premium dekking.

dierenverzekering-dwergpoedel

Wat kost een Dwergpoedel verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Voor een vast bedrag per maand, worden medische kosten (deels) gedekt. Jouw hond verzekeren is veel voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De premie ligt tussen de €15,75 tot €39,5 per maand. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Velerlei variabelen zijn bepalend voor de kosten. Wat als eerste telt is het type ras of de kruising. Tevens tellen ook de leeftijd en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en jouw eigen risico zijn van belang. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €9,5 per maand. Snel te weten komen wat de verzekering voor de Dwergpoedel nu echt kost? Kies een van de partijen, beantwoord de vragen, en achterhaal de actuele premie van juni 2024. Interessant: verzekering Dogo Argentino afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een Dwergpoedel verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een verzekeraar gezien die niet al te duur is, of een waar jij goede verhalen over hoort? Normaal gesproken doorloop je de volgende stappen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Voer dan in het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Prijslijst dierenarts Dwergpoedel

Ingreep Vergoeding
Consult €34
Consult weekend / avond €71
Chippen €45
Vaccinatie €49
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €59
Röntgenfoto €74,5
CT-scan €159
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €180
Sterilisatie Vanaf €285
Tanden en kiezen trekken Vanaf €215
Reinigen gebit Vanaf €66

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Meer weten over een puppy verzekering voor jouw trouwe Dwergpoedel (reu of teef? Graag noemen we verschillende factoren waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van een polis. Handig: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je profiteert dan van een aantrekkelijke premie. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Premie per maand
Het ras, gewicht en leeftijd hebben invloed op de hoogte van de premie. Goed om te weten, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Begin steevast met het vergelijken van de prijzen.

2. Dekkingsgebied van de polis
Analyseer grondig wat er in de basisdekking zit. Niet alle behandelingen en medicijnen worden standaard betaald. Check altijd de polisvoorwaarden. Is fotodynamische therapie wel afgedekt? En welke garanties zijn er met fotodynamische therapie?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximale vergoeding op jaarbasis vinden we meestal tussen de €1.300 en 3.100. Ga je voor een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij sommige partijen werkt men met een eigen risico als een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Sommige polissen doen dit met een percentage per behandeling. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €150, en het percentage is vaak 15 – 25%. Mogelijk ook relevant: Dwerg Keeshond verzekering.

Dierenverzekering Dwergpoedel vergelijken juni 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Vandaag de dag zijn er veel aanbieders. Wat is nu een kwalitatieve verzekering? Via de huisdierenverzekering vergelijken kan ook jij probleemloos hondenverzekering voor de Dwergpoedel vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Aegon. Onderdelen die de hoogte van de polis bepalen zijn o.a. het ras, leeftijd, geslacht, gewicht, medisch verleden. Hieronder lees je meer over enkele populaire dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Crematie
Ruim aanbod pakketten
Uitstekend beoordeeld

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Fysiotherapie
Diervriendelijk
Declaren via internet

ohra-verzekering

Ohra

Snelle klantenservice
Eenvoudig opzeggen
Online account

inshared-verzekering

Inshared

Vaccinaties
Advertentie bij vermissing
Veel rassen te verzekeren

hema-verzekering

Hema

Kies je eigen dekking
Binnen 5 minuten geregeld
Voor de allerkleinsten

aegon-verzekering

Aegon

Vaccinaties
Keurmerk
Gebruiksvriendelijk

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn wisselend. Het merendeel van de aanbieders biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Zodoende zijn de standaard ingrepen afgedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, CT-scans, een uitgebreide behandeling of medicijnen. Doorgaans kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de rekening. Bij een aantal aanbieders kies je dit percentage zelf. Meestal kan je een premium pakket kiezen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Check ook: Petplan contract.

Aanvullende hondenverzekering
Steeds meer assuradeurs bieden daarnaast aanvullende verzekeringen. Het maandbedrag gaat omhoog, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie
 • Euthanasie + crematie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-module
 • Tandheelkunde
 • Bloedonderzoek

Verzekering Dwergpoedel afsluiten? Betrouwbare en voordelige verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!