Franse bulldog verzekeren? Een huisdierverzekering voor uw hond vanaf €7,5 per maand

De Franse bulldog biedt jou geweldig veel liefde. Misschien is het wel je beste vriend. Je denkt er liever niet over na: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een erge verwonding krijgen. In dat geval wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw maatje en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Franse bulldog kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Vanaf €5,00 verzeker je jouw huisdier tegen verwondingen of aandoeningen. Denk dan aan bijvoorbeeld transplantaties met lichaamseigen cellen of bloedtransfusies. Assuradeurs als Hema of lokale verzekeraars keren bedragen uit tussen de €1.700 tot wel €2.700. Via deze pagina vind je meer info over erkende Franse bulldog verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Franse bulldog is jouw trouwe viervoeter. Uiteraard streef je naar de best mogelijke zorg voor hem of haar. Door het afsluiten van een dierenverzekering verzeker je jouw hond van de juiste zorg als het nodig is. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft niet na te denken over een flinke rekening van de arts. Meestal kies je zelf jouw eigen dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.900 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Naar je eigen dierenarts
 • Premie vanaf €8,6 per maand

Inslapen en euthanasie

Is de tijd voor je hond gekomen, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Dan is inslapen de beste optie. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kosten: €100), maar kan ook bij jou thuis (vaak €145). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt binnen je polis. Aangaande afscheid nemen heb je ’n aantal varianten: cremeren, destructie of begraven.

Steriliseren of Castreren

Het castreren heeft als effect dat je Franse bulldog geen pups meer voort kan brengen. Dit zorgt vaak ook voor een aangenamer gezinslid. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Denk hierbij al wel snel aan €250. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere assuranten is een castratie een premium dekking.

dierenverzekering-franse-bulldog

Wat kost een Franse bulldog verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de standaard zorgverzekering bij mensen. Binnen een vooraf afgesloten pakket worden medische kosten (deels) gedekt. Een verzekering voor dieren is beduidend voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De prijzen variëren enorm, tussen €17,75 en €25 per 30 dagen. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Verschillende factoren liggen ten grondslag aan de premie. Een belangrijke factor is het ras of de kruising van het dier. Evenzeer kijken verzekeraars naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook de gekozen dekking en jouw eigen risico zijn belangrijke factoren. Een verzekering is er al vanaf €5,35 per maand. Moeiteloos ontdekken wat de verzekering voor jouw Franse bulldog nu echt kost? Kies direct een maatschappij, voer jouw gegevens in, en achterhaal de actuele premie van juli 2024. Alternatief: verzekering Epagneul bleu de picardie afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een geschikte Franse bulldog verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een verzekeraar gevonden die goedkoop is, of juist met de beste voorwaarden? Doorgaans ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Gaat het om een kruising? Klik dan op het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Markeer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en een eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Dierenarts Tarieven Franse bulldog

Situatie Tarieven
Consult €39
Consult weekend / avond €65
Chippen €46
Vaccinatie €55
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €58
Röntgenfoto €77,5
CT-scan €154
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €190
Sterilisatie Vanaf €280
Tanden en kiezen trekken Vanaf €160
Reinigen gebit Vanaf €67,5

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Overweeg jij een puppy verzekering afsluiten voor de Franse bulldog (reu of teef? We behandelen belangrijke variabelen die belangrijk zijn bij het afsluiten van de verzekering. Advies: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je hebt dan altijd een aantrekkelijke premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Premie per maand
Het ras, gewicht en leeftijd liggen ten grondslag aan de premie per maand Let op, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Stap 1 is dus het vergelijken van de prijzen.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Analyseer nauwkeurig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle behandelingen en medische hulpmiddelen betaalt de verzekeraar. Controleer grondig de inhoud van het pakket. Is acupuncturist behandeling ook inbegrepen? Of hoe zit het met tumor medicatie?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximale vergoeding op jaarbasis ligt tussen de €1.900 en 3.000. Wil je een lekker hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij een aantal partijen is het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Maar andere verzekeraars werken met een percentage van bijv. 20%. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €175, en het percentage is vaak max. 40%. Bekijk ook de opties voor een Finse lappenhond verzekering.

Dierenverzekering Franse bulldog vergelijken juli 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Sinds een aantal jaren vinden we talloze verzekeraars. Wat is nu een verzekering zonder poespas? Aan de hand van de dierenverzekeringvergelijker kan je in een paar minuten hondenverzekering voor de Franse bulldog vergelijken. Je leest alles over bijv. Ohra. Variabelen die de hoogte van de polis bepalen zijn factoren als geslacht, het ras, medisch verleden, postcode, gewicht. Hierna lees je meer over een aantal erkende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Aantrekkelijk geprijsd
4 pakketten
Alle honden welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Opname kliniek
Tot €5000 dekking
Ook voor puppy’s

ohra-verzekering

Ohra

Eigen risico kiezen
Basis, Plus en Top
Gebruiksvriendelijk

inshared-verzekering

Inshared

Tandzorg
Geldt ook op vakantie
Eenvoudig

hema-verzekering

Hema

Verblijf in kliniek
Thuiswinkel waarborg
Declaren via internet

aegon-verzekering

Aegon

Vaccinaties
Bij ziekte en ongeval
Begrijpelijk

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. De erkende verzekeraars biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Hiermee zijn de meest standaard kosten gedekt. Vanzelfsprekend een regulier consult, röntgenfoto’s, een intensieve opname of andere hulpmiddelen. Normaliter vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van de gemaakte kosten. Niet zelden bepaal je zelf het eigen risico. Daarnaast kan je een premium pakket kiezen. Dit een volledig pakket qua dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bekijk alles over: OHRA huisdierdekking.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
De Nederlandse verzekeringsbedrijven kunnen voorzien in speciale unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het kostenplaatje gaat omhoog, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Cremeren
 • Europa dekking
 • Fysiotherapie
 • Gebit-module
 • Bloedonderzoek

Verzekering Franse bulldog afsluiten? Gewaarborgde aantrekkelijke verzekeringspremie voor de dierenverzekering!