Groenlandse Hond verzekeren? Een verzekeringspolis voor je hond vanaf €7 per maand

Jouw trouwe Groenlandse Hond geeft jou een hoop gehechtheid. Een onderdeel van de familie. Het is geen populair onderwerp: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een erge verwonding krijgen. Dan is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jullie hond en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Groenlandse Hond biedt dan uitkomst. Vanaf €5,00 verzeker je jouw huisdier tegen verwondingen of aandoeningen. Onder andere huidallergie behandeling of scintigrafie. Maatschappijen als Petplan of nog een aantal assuradeurs vergoeden tussen de €1.200 tot wel €5.500. Op deze webpagina tref je betrouwbare Groenlandse Hond verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Groenlandse Hond is jouw maatje. Logischerwijs wens je uitmuntende zorg voor je dog. Via een dierenverzekering garandeer jij jouw viervoeter van optimale zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hebt zo geen stress over een flinke rekening van de arts. Meestal kan je gewoon naar de dichtsbijzijndste dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.100 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Vanaf €8,25 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond erg oud, of is hij ongeneeslijk ziek? In zo’n geval is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kost ongeveer €85), maar kan ook bij jou thuis (zo’n €115). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt in de polis. Aangaande afscheid nemen zijn er diverse keuzes: destructie, begraven of cremeren.

Sterilisatie en Castratie

Het castreren zorgt ervoor dat de Groenlandse Hond geen puppies meer kan verwekken. Het positieve effect is: een rustiger dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kosten van sterilisatie zijn al snel €250. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij een groot aantal andere polissen is het castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-groenlandse-hond

Wat kost een Groenlandse Hond verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de standaard zorgverzekering bij mensen. Tegen een maandelijkse premie, worden medische kosten (deels) gedekt. Het verzekeren van een huisdier is beduidend voordeliger dan een verzekering voor mensen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €12 – €25,5 (maandelijks). Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Velerlei elementen zorgen voor de totstandkoming van de premie. De voornaamste variabele is het ras van jouw viervoeter. Daarnaast wordt er gekeken naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook de dekking die je kiest en de hoogte van het eigen risico worden meegenomen. Een verzekering is er al vanaf €7,35 per maand. Razendsnel uitvinden wat de verzekering voor jouw Groenlandse Hond tot op de komma kost? Kies direct een assuradeur, vul de gevraagde gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van april 2024 is. Check ook: verzekering Galgo espanol afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een geschikte Groenlandse Hond verzekering afsluiten is zo gepiept. Een polis tegengekomen die niet al te duur is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? In veel gevallen gaat het zo:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Markeer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en kies het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijzen dierenarts Groenlandse Hond

Situatie Vergoeding
Consult €42
Consult weekend / avond €62
Chippen €44
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €18
Bloedonderzoek €55,5
Röntgenfoto €70
CT-scan €149
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €210
Sterilisatie Vanaf €295
Tanden en kiezen trekken Vanaf €195
Reinigen gebit Vanaf €66,5

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Meer weten over een puppy verzekering voor de Groenlandse Hond (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken nuttige dingen die je in het achterhoofd moet houden bij het kiezen van een aanbieder. Wist je dat: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je vindt dan al snel een aantrekkelijke premie. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Premie per maand
De te verzekeren hond (gewicht, ras) bepalen de de hoogte van de premie. Let op, de premies per maand lopen enorm uiteen. Stap 1 is dus simpelweg prijzen vergelijken.

2. Type dekking?
Controleer grondig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle therapieën en medicijnen worden standaard betaald. Bekijk goed de inhoud van het pakket. Is kennelhoest vaccinatie wel of niet vergoed? Of hoe zit het met scintigrafie?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximum uitkering per jaar is vaak een bedrag tussen de €1.300 en 3.400. Bij een hoge maximale vergoeding, dan gaat de premie omhoog. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de assuradeurs is het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Sommige polissen doen dit met een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €125, bij een percentage ga je vaak richting de 20% of meer. Check ook alles over een Griffon Blue de Gascogne verzekering.

Dierenverzekering Groenlandse Hond vergelijken april 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Sinds een aantal jaren zijn er veel aanbieders. Bij welke aanbieder vind ik een gewoon goede verzekering? Geholpen door de vergelijkingstool kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Groenlandse Hond vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Aegon. Elementen die ten grondslag liggen aan de premie zijn zaken als het ras, gewicht, medisch verleden, leeftijd, postcode. Nu vind je enkele populaire dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Uitgebreide vergoeding
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Begrijpelijk

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Radio Therapie
Tel: 072-5180280
Goed beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

Fysiotherapie
WhatsApp service
Goede adviseur

inshared-verzekering

Inshared

Ellebogen verzekerd
Staat 24/7 voor jou klaar
Gebruiksvriendelijk

hema-verzekering

Hema

Chemo
Thuiswinkel waarborg
Gebruiksvriendelijk

aegon-verzekering

Aegon

Aantrekkelijk geprijsd
Leeftijdsafhankelijk
Veel keuzevrijheid

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering wisselen enorm. De meeste aanbieders biedt een soort van basisverzekering. Met deze polis worden algemene kosten gedekt. Vanzelfsprekend een regulier consult, een röntgenfoto laten maken, specifieke operaties of medische hulpmiddelen. Normaliter is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van gedeclareerde bedragen. In sommige gevallen selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Daarnaast zijn er duurdere “top” pakketten. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Check ook: verzekering AEGON afsluiten.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
De nationale verzekeringsmaatschappijen kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen. Het verzekeringstarief wordt wat duurder, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Sterilisatie
 • Cremeren
 • Buitenland-modules
 • Fysiotherapie
 • Tand-dekking
 • Ct-scans

Verzekering Groenlandse Hond afsluiten? Gewaarborgde lage verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!