Hollandse herder verzekeren? Een verzekeringspolis voor uw hond vanaf €7,5 per maand

De Hollandse herder biedt jou volop vriendschap. Misschien is het wel je beste vriend. Je hoort het eigenlijk liever niet: ook jouw hond kan ziek worden, of er kan iets anders gebeuren. Dan wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw huisdier en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jouw Hollandse herder biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw viervoeter tegen veel voorkomende ingrepen. Je moet dan denken aan lasertherapie en transponder plaatsen. Maatschappijen als Hema of verschillende andere partijen werken met max. vergoedingen variërend van €1.800 en €4.900. Aan de hand van deze pagina vind je favoriete Hollandse herder verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Hollandse herder is misschien wel je beste vriend. Natuurlijk ga je voor optimale zorg voor hem of haar. Met behulp van zo’n dierenverzekering waarborg jij het dier van optimale zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. In zo’n geval hoge rekeningen. Vaak ben je gewoon welkom bij een dierenarts naar keuze. De onkosten dekt de verzekeraar online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.400 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Al vanaf €6,05 per maand

Euthanasie en inslapen

Begint je hond op leeftijd te raken, of gewoon te ziek? Mogelijk is inslapen de beste optie. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (ongeveer €95), echter kan dit ook lokaal (vaak €140). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de verzekeraar. Aangaande afscheid nemen heb je enkele varianten: begraven, cremeren of destructie.

Sterilisatie en Castratie

Het castreren heeft als effect dat je Hollandse herder geen puppies meer kan verwekken. Het grote voordeel hiervan is: een huisdier dat minder wegloopt. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Sterilisatie kost al gauw €260. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij veel van de andere polissen is een castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-hollandse-herder

Wat kost een Hollandse herder verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de standaard zorgverzekering bij mensen. Tegen een maandelijkse premie, vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw viervoeter verzekeren is beduidend betaalbaarder dan een verzekering voor mensen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €13,75 en €37,5 per maand. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Meerdere factoren liggen ten grondslag aan de premie. Een belangrijke factor is het ras van jouw hond. Vanzelfsprekend tellen ook het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook de gekozen dekking en het eigen risico bepalen de premie. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €7,05 per maand. Simpel & snel ondervinden wat de verzekering voor de Hollandse herder nu echt kost? Kies een assuradeur, beantwoord de vragen, en je ziet meteen hoe hoog de premie van april 2024 bedraagt. Check ook: verzekering Griffon belge afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Zo’n Hollandse herder verzekering afsluiten is kinderspel. Een aanbieder gespot die niet al te duur is, of juist met de beste voorwaarden? Normaal gesproken ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Kies je voor kruising? Klik dan op het volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies jouw basisdekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Hollandse herder

Situatie Prijzen
Consult €33
Consult weekend / avond €67
Chippen €41
Vaccinatie €56
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €55
Röntgenfoto €79
CT-scan €142
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €170
Sterilisatie Vanaf €305
Tanden en kiezen trekken Vanaf €180
Reinigen gebit Vanaf €65,5

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Vandaag nog een puppy verzekering voor de Hollandse herder (reu of teef)? We onderscheiden eennuttige variabelen waar je op moet letten bij de keuze voor een maatschappij. Tip: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je hebt dan altijd een voordelige polis. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Kosten per maand (premie)
Het type hond, en z’n leeftijd hebben invloed op de maandelijkse premie Vergeet niet, de tarieven liggen zeer uiteen. Begin steevast met het vergelijken van de prijzen.

2. Dekkingsgebied van de polis
Achterhaal grondig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle operaties en medicaties zijn inbegrepen. Controleer zorgvuldig de polisvoorwaarden. Wordt echo wel of niet vergoed? En hoe zit het met scintigrafie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximale vergoeding per jaar bedraagt tussen de €1.000 en 2.800. Wil je een lekker hoog bedrag, dan stijgt de premie. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de polissen werkt men met een eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Een aantal andere verzekeraars eisen een percentage voor elke declaratie. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €50, het procentuele eigen risico ligt rond de max. 40%. Misschien ook interessant: Hamiltonstovare verzekering.

Dierenverzekering Hollandse herder vergelijken april 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Tegenwoordig zijn er veel aanbieders. Wat is nu een verzekering zonder poespas? Op basis van deze website kan je simpel & snel hondenverzekering voor de Hollandse herder vergelijken. Hier tref je aanbieders als Reaal dier & zorg. Factoren die ten grondslag liggen aan de premie zijn factoren als medisch verleden, geslacht, gewicht, postcode, het ras. Nu vind je een aantal erkende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle ingangsdatum
Hond, kat, papegaai en konijn
Begrijpelijk

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Crematie
Dekking op maat
Alle rassen welkom

ohra-verzekering

Ohra

Scherpe premie
WhatsApp service
Geen kleine lettertjes

inshared-verzekering

Inshared

Steralisatie
Health check
Vrije dierenarts keuze

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide vergoeding
Eenvoudig verzekerd
Vele tevreden klanten

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide basisdekking
Lage poliskosten
Goede adviseur

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering wisselen enorm. De grote aanbieders gaat uit van een basisverzekering. Zodoende ben je al vrij goed verzekerd. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, foto’s maken bij de dierenarts, opname in een kliniekof medicijnen. In de regel is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de gemaakte kosten. Handig: steeds vaker selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bij het gros van de aanbieders is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit een volledig pakket qua dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Check ook: Petplan dierenverzekering.

Aanvullende hondenverzekering
Het gros van de maatschappijen geven jou de optie voor uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). De polis zelf zal wellicht toenemen, maar het biedt meer zekerheid. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Cremeren
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Tand-module
 • MRI-scan

Verzekering Hollandse herder afsluiten? Altijd een voordelige verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!