Hollandse Herdershond Ruwhaar verzekeren? Een huisdierverzekering voor een hond al vanaf €6,75 per maand

Jouw trouwe Hollandse Herdershond Ruwhaar betekent onmetelijk veel gezelligheid. Het is onderdeel van jouw leven. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een ongeluk krijgen. In zo’n scenario wil je geen keuze hoeven maken tussen je hond en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jou Hollandse Herdershond Ruwhaar is dan erg welkom. Voor een kleine premie verzeker je jouw hond de meeste medische kosten. Je moet dan denken aan medische hulpmiddelen en isotopenonderzoek. Maatschappijen als Ohra of lokale verzekeraars staan garant voor bedragen tussen de €2.000 en €4.500. Op deze webpagina vind je meer info over favoriete Hollandse Herdershond Ruwhaar verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Hollandse Herdershond Ruwhaar is jou heel wat waard. Natuurlijk ga je voor optimale zorg voor jouw huisdier. Door het afsluiten van een dierenverzekering waarborg je jouw maatje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. In zo’n geval een flinke rekening van de arts. Vaak kan je terecht bij een regionale dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.800 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al vanaf €7,15 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond oud aan het worden, of gewoon te ziek? In een dergelijke situatie is het laten inslapen van dieren een keuze. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kost ongeveer €80), maar kan ook bij jou thuis (ongeveer €180). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald binnen je polis. Wat betreft afscheid heb je enkele opties: cremeren, begraven of destructie.

Sterilisatie of Castratie

Het casteren maakt dat een Hollandse Herdershond Ruwhaar zich niet meer kan voortplanten. Het positieve effect is: een rustiger dier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Kosten van sterilisatie zijn al snel €305. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij de meeste andere verzekeraars is het castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-hollandse-herdershond-ruwhaar

Wat kost een Hollandse Herdershond Ruwhaar verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In ruil voor een terugkerende premie vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw hond verzekeren is aanmerkelijk betaalbaarder dan de zorgpremie die jij en ik betalen. In de basis ligt de prijs tussen €9,5 – €28,5 per maand. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Velerlei factoren zijn bepalend voor de kosten. Het meest belangrijke is het type ras of de kruising. Daarnaast kijken verzekeraars naar geboortejaar en het gewicht. Ook de gekozen dekking en het gekozen eigen risico hebben invloed. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €9,8 per maand. Onmiddellijk achterhalen wat de verzekering voor de Hollandse Herdershond Ruwhaar concreet kost? Selecteer een assuradeur, beantwoord de vragen, en vind meteen uit hoe hoog de premie van april 2024 is. Alternatief: verzekering Griffon Fauve de Bretagne afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een geschikte Hollandse Herdershond Ruwhaar verzekering afsluiten is kinderspel. Een aanbieder gespot die betaalbaar is, of juist met de beste voorwaarden? Meestal ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Kies je voor kruising? Selecteer dan het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en selecteer het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Hollandse Herdershond Ruwhaar

Consult Vergoeding
Consult €39
Consult weekend / avond €59
Chippen €44
Vaccinatie €53
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €58,5
Röntgenfoto €72,5
CT-scan €149
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €185
Sterilisatie Vanaf €300
Tanden en kiezen trekken Vanaf €165
Reinigen gebit Vanaf €67

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Bezig met een puppy verzekering voor jouw trouwe Hollandse Herdershond Ruwhaar (reu of teef? Hieronder vind je belangrijke variabelen die belangrijk zijn bij het afsluiten van een polis. Advies: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je hebt dan te maken met minimale kosten. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Maandelijkse premie
Het soort hond en z’n leeftijd bepalen de de premie per maand Let op, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Het vertrekpunt moet zijn het vergelijken van de prijzen.

2. Type dekking?
Controleer zorgvuldig wat er vergoed wordt. Niet alle aandoeningen en medicijnen zitten in het basispakket. Analyseer grondig de voorwaarden van de polis. Wordt echo vergoed of niet? En hoe zit het met chippen?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximale vergoeding op jaarbasis vinden we meestal tussen de €1.100 en 5.500. Kies je een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij meerdere partijen werkt men met een eigen risico als een vast bedrag per declaratie. Maar andere polissen vragen een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €150, het procentuele eigen risico ligt rond de 35%. Check ook alles over een Hazewind verzekering.

Dierenverzekering Hollandse Herdershond Ruwhaar vergelijken april 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Sinds een aantal jaren is het aanbod enorm. Waar vind ik nu een verzekering op maat? Op basis van de dierenverzekeringvergelijker kan je zonder problemen hondenverzekering voor de Hollandse Herdershond Ruwhaar vergelijken. Hier tref je aanbieders als Petplan. Aspecten die invloed hebben op de premie zijn zaken als leeftijd, medisch verleden, postcode, gewicht, geslacht. Verderop achterhaal je de meest bekende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Vaccinaties
Handig dierenadvies
Veel rassen te verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Reisverzekering
Diervriendelijk
Ook je pup verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Vandaag nog verzekerd
Voor hond & kat
Online account

inshared-verzekering

Inshared

Kies je eigen dekking
Advertentie bij vermissing
Online account

hema-verzekering

Hema

Snelle klantenservice
Verbond van verzekeraars
Declaren via internet

aegon-verzekering

Aegon

Operaties
Keurmerk
Account via internet

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering lopen uiteen. De Nederlandse aanbieders werken met een basisverzekering. Daarmee ben je al vrij goed verzekerd. Vanzelfsprekend een regulier consult, CT-scans, specifieke operaties of pillen. Gewoonlijk wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van te declareren rekeningen. Soms kies je dit percentage zelf. Meestal is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Check ook: AEGON dierenverzekering.

Aanvullende hondenverzekering
De nationale aanbieders bieden daarnaast aanvullende verzekeringen. De premie zal wat stijgen, maar het biedt meer zekerheid. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Uitvaart
 • Europa dekking
 • Fysio-begeleiding
 • Gebit-dekking
 • MRI-scan

Verzekering Hollandse Herdershond Ruwhaar afsluiten? Altijd een lage verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!