Hollandse Herdershond verzekeren? Een huisdierverzekering voor honden vanaf €8 per maand

Jouw trouwe Hollandse Herdershond staat voor geweldig veel gehechtheid. Het is onderdeel van jouw leven. Je hoort het eigenlijk liever niet: hij kan iets onder de leden krijgen of terechtkomen in een ongeval. In dat geval is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw maatje en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jou Hollandse Herdershond kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Vanaf €5,00 is jouw hond verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Onder andere ontwormen en/of gedragstherapie. Maatschappijen als Petplan of andere aanbieders werken met max. vergoedingen variërend van €1.600 en €4.500. Op deze website vind je meer info over Nederlandse Hollandse Herdershond verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Hollandse Herdershond is jou heel wat waard. Logischerwijs wil je uitmuntende zorg voor jouw hond. Dankzij een dierenverzekering waarborg je jouw hond van de beste zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hebt zo geen stress over een flinke rekening van de arts. Meestal maak je zelf een keuze voor een dierenarts in de buurt. De onkosten dekt de verzekeraar online. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.500 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al vanaf €5,7 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond oud aan het worden, of heeft hij een erge aandoening? In zo’n geval is het laten inslapen van je dier mogelijk. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (circa €85), maar mogelijk ook thuis (circa €140). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Ten aanzien van het afscheid onderscheiden we een aantal mogelijkheden: destructie, cremeren of begraven.

Castratie en Sterilisatie

Het castreren heeft als effect dat je Hollandse Herdershond niet meer vruchtbaar is. Vaak resulteert het ook in een minder dominant dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Denk hierbij al wel snel aan €230. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere polissen is castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-hollandse-herdershond

Wat kost een Hollandse Herdershond verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met een zorgverzekering voor mensen. Voor een vast bedrag per maand, vallen een groot aantal medische behandelingen. Een verzekering voor dieren is aanmerkelijk betaalbaarder dan een verzekering voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €12 en €39 per maand. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Allerlei factoren hebben invloed op de prijs. Wat als eerste telt is het ras van jouw hond. Evenzeer houden verzekeraars rekening met gewicht en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en de hoogte van het eigen risico zijn van belang. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €5,75 per maand. Direct te weten komen wat de verzekering voor de Hollandse Herdershond nu echt kost? Kies direct een aanbieder, vul de gevraagde gegevens in, en ontdek de actuele premie van juli 2024. Suggestie: verzekering Windhond afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Zo’n Hollandse Herdershond verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een polis tegengekomen met een aantrekkelijke polis, of een waar jij goede verhalen over hoort? Grofweg krijg je de volgende vragen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Betreft het een kruising? Markeer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en kies een eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Prijslijst dierenarts Hollandse Herdershond

Behandeling Prijzen
Consult €45
Consult weekend / avond €59
Chippen €47
Vaccinatie €54
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €56,5
Röntgenfoto €77,5
CT-scan €150
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €205
Sterilisatie Vanaf €275
Tanden en kiezen trekken Vanaf €165
Reinigen gebit Vanaf €69

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor de Hollandse Herdershond (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken verschillende zaken die je in het achterhoofd moet houden bij het afsluiten van een polis. Goed om te weten: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel een voordelige polis. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Maandelijkse premie
Het soort hond en z’n leeftijd liggen ten grondslag aan de maandelijkse premie Echter, de ene polis is de ander niet. Het vertrekpunt moet zijn premies vergelijken.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Analyseer altijd hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle therapieën en medicaties betaalt de verzekeraar. Check goed de inhoud van het pakket. Is KC of Pneumo vaccinatie ook gedekt? Of hoe zit het met radiotherapie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximale vergoeding per jaar ligt tussen de €2.000 t/m 4.400. Ga je voor een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij enkele assuradeurs is het eigen risico een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Een aantal andere verzekeraars doen dit met een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €50, percentages zijn rond de max. 40%. Check ook alles over een Amerikaanse Naakthond verzekering.

Dierenverzekering Hollandse Herdershond vergelijken juli 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Deze tijd is er nogal wat te kiezen. Hoe vind ik nu snel de best geteste verzekering? Aan de hand van de huisdierenverzekering vergelijken kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de Hollandse Herdershond vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Reaal dier & zorg. Aspecten die invloed hebben op de premie zijn factoren als medisch verleden, gewicht, geslacht, leeftijd, postcode. Verderop ontdek je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Operaties
Met tips & weetjes
Veel keuzevrijheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Operaties
Tot €5000 dekking
Gemoedsrust

ohra-verzekering

Ohra

Reisverzekering
Zelf dierenarts kiezen
Goed beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Chemo
We all benefit
Hoge klanttevredenheid

hema-verzekering

Hema

Rontgenonderzoek
Binnen 5 minuten geregeld
Goed beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Fysiotherapie
Bij ziekte en ongeval
Goede adviseur

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering lopen uiteen. De erkende aanbieders biedt een soort van basisverzekering. Zodoende zijn de standaard ingrepen afgedekt. Vanzelfsprekend een regulier consult, CT-scans, opname in een kliniekof medische hulpmiddelen. Standaard wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van een declaratie. Bij verscheidene partijen bepaal je zelf het eigen risico. Ook is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Je krijgt dan nog meer dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Check ook: verzekering Petplan afsluiten.

Aanvullende verzekering
De grote organisaties hebben de mogelijkheid voor aanvullende verzekeringen op maat. De polis zelf wordt wat duurder, maar je kunt met een gerust hart slapen. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Cremeren
 • Europa dekking
 • Fysiotherapie
 • Gebit
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Hollandse Herdershond afsluiten? Altijd een goedkope verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!