Jack russell terrier verzekeren? Een verzekering voor jouw hond al vanaf €8,75 per maand

Jouw trouwe Jack russell terrier betekent volop gehechtheid. Misschien is het wel je beste vriend. Je denkt er liever niet over na: ook jouw hond kan ziek worden, of er kan iets anders gebeuren. In zo’n scenario wil je niet kiezen tussen jouw huisdier en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jou Jack russell terrier is een oplossing. Voor een kleine premie verzeker je jouw huisdier tegen de meeste medische kosten. Onder andere fotodynamische therapie en Europese medische zorg. Verzekeraars als Reaal en verschillende andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.700 en €2.800. Op deze website tref je betrouwbare Jack russell terrier verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Jack russell terrier is jouw maatje. Vanzelfsprekend ga je voor het beste voor jouw viervoeter. Met behulp van zo’n dierenverzekering waarborg jij het dier van de juiste zorg mocht het zover komen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hebt zo geen stress over geld. Bij veel verzekeraars kan je terecht bij een dierenarts in de buurt. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €4.900 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Naar je eigen dierenarts
 • Al vanaf €9,5 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond erg oud, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In een dergelijke situatie is het laten inslapen van dieren een keuze. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (circa €100), maar soms is thuis ook een optie (zo’n €175). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Omtrent het afscheid heb je ’n aantal keuzemogelijkheden: cremeren, destructie of begraven.

Steriliseren of Castreren

Castratie zorgt ervoor dat de Jack russell terrier zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het gedrag verandert vaak in een aangenamer dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Houdt wel rekening met zo’n €310. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij het gros van de andere polissen is castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-jack-russell-terrier

Wat kost een Jack russell terrier verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In de overeengekomen polis worden medische kosten (deels) gedekt. Jouw hond verzekeren is flink voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De premie ligt tussen de €17,5 tot €27,5 per 30 dagen. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Verschillende elementen liggen ten grondslag aan de premie. Wat als eerste telt is het ras of de kruising van het dier. Evenzeer tellen ook gewicht en leeftijd. Ook het gekozen pakket en jouw eigen risico hebben invloed. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €5,30 per maand. Gemakkelijk ondervinden wat de verzekering voor de Jack russell terrier precies kost? Kies een aanbieder, vul de vragen over jou en je dier in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van mei 2024 is. Suggestie: verzekering Hollandse Herdershond Ruwhaar afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Zo’n Jack russell terrier verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een polis gezien die betaalbaar is, of waar je een goed gevoel bij hebt? Normaal gesproken ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Is jouw hond een kruising? Klik dan op het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Vul je postcode in.
 6. Kies jouw basisdekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Tarieven dierenarts Jack russell terrier

Behandeling Vergoeding
Consult €32
Consult weekend / avond €59
Chippen €41
Vaccinatie €54
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €56,5
Röntgenfoto €69,5
CT-scan €155
MRI-Scan €700
Castratie Vanaf €220
Sterilisatie Vanaf €320
Tanden en kiezen trekken Vanaf €175
Reinigen gebit Vanaf €76

Welke hondenverzekering past bij mij?

Meer weten over een puppy verzekering kiezen voor jouw Jack russell terrier (reu of teef? Graag noemen we een aantal onderdelen die belangrijk zijn bij het vinden van de juiste polis. Handig: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je profiteert dan van een voordelige polis. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Premie per maand
De te verzekeren hond (gewicht, ras) bepalen grotendeels de hoogte van de premie. Let op, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Start altijd met premies naast elkaar zetten.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Analyseer goed wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle geneesmethodes en pillen worden vergoed bij elk ras. Controleer goed de kleine lettertjes. Wordt lasertherapie wel of niet vergoed? En hoe zit het met dwang- en sondevoeding?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximale vergoeding op jaarbasis schommelt tussen de €1.000 t/m 3.300. Wil je een lekker hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij enkele verzekeraars betaal je het eigen risico als een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Sommige assuradeurs hanteren een percentage van circa 15%. Het vaste bedrag ligt rond de €150, bij een percentage ga je vaak richting de 10% of meer. Bekijk ook de opties voor een Imaal Terrier verzekering.

Dierenverzekering Jack russell terrier vergelijken mei 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Tegenwoordig zijn er veel aanbieders. Bij welke aanbieder vind ik de best geteste verzekering? Geholpen door de huisdierenverzekering vergelijken kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Jack russell terrier vergelijken. Hier tref je aanbieders als Reaal. Factoren die de premie bepalen zijn zaken als het ras, geslacht, medisch verleden, leeftijd, postcode. Onderstaand ontdek je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Vandaag nog verzekerd
Samengesteld door artsen
Online account

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Snelle ingangsdatum
Tel: 072-5180280
Online account

ohra-verzekering

Ohra

Opname kliniek
Eenvoudig opzeggen
Goed beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Chemo
3 pakketten
Uitstekend beoordeeld

hema-verzekering

Hema

Kies je eigen dekking
Verbond van verzekeraars
Goede adviseur

aegon-verzekering

Aegon

Rontgenonderzoek
Bij ziekte en ongeval
Eenvoudig

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De Nederlandse assuradeurs biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Zo zijn de normale behandelingen inbegrepen. O.a. een consult bij de dierenarts, röntgenfoto’s, een noodzakelijke operatie of geneesmiddelen. Normaliter kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van een declaratie. Bij een aantal aanbieders bepaal je zelf het eigen risico. Bij veel partijen er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Je krijgt dan nog meer dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Klik verder naar: Petplan huisdier dekking.

Aanvullende dierenverzekering
De Nederlandse maatschappijen geven jou de optie voor unieke aanvullende verzekering (pakketten). De premie zal wellicht toenemen, maar het biedt meer zekerheid. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Uw hond castreren
 • Crematie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-module
 • Tand-dekking
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Jack russell terrier afsluiten? Betrouwbare en goedkope verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!