Kaninchen Teckel verzekeren? Een huisdierenverzekering voor honden al vanaf €7,5 per maand

Jouw eigen Kaninchen Teckel geeft jou ontzettend veel liefde. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of er kan iets anders gebeuren. Dan wil je niet kiezen tussen jouw huisdier en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jou Kaninchen Teckel biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand ben je verzekerd tegen de meeste medische kosten. Je moet dan denken aan kennelhoest vaccinatie of heupbehandeling. Polissen van bijvoorbeeld Petplan en verschillende andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.200 oplopend tot €5.200. Via deze pagina bekijk je betrouwbare Kaninchen Teckel verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Kaninchen Teckel is misschien wel je beste vriend. Natuurlijk streef je naar het allerbeste voor hem of haar. Via een dierenverzekering waarborg jij jouw maatje van de juiste zorg mocht het zover komen. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft je dan niet druk te maken over een flinke rekening van de arts. Bij veel aanbieders ben je gewoon welkom bij een dierenarts in de buurt. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.700 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al vanaf €7,9 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond erg oud, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In dat geval is het laten inslapen van je dier mogelijk. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kost ongeveer €90), maar kan ook bij jou thuis (zo’n €180). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de verzekeraars. Aangaande afscheid nemen zijn er diverse keuzes: begraven, destructie of cremeren.

Steriliseren en Castreren

Het casteren maakt dat een Kaninchen Teckel zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Vaak resulteert het ook in een aangenamer dier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Kijk niet vreemd op van bedragen als €265. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij een groot aantal andere polissen is het castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-kaninchen-teckel

Wat kost een Kaninchen Teckel verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van een zorgverzekering voor mensen. Tegen een maandelijkse premie, ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Het verzekeren van een huisdier is beduidend goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. In de basis ligt de prijs tussen €16,25 tot €27 per maand. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Veel onderdelen hebben invloed op de prijs. Het meest belangrijke is het type ras of de kruising. Evenzeer spelen er ook zaken als geboortejaar en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en het gekozen eigen risico zijn van belang. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €5,95 per maand. Snel ontdekken wat de verzekering voor jouw Kaninchen Teckel exact kost? Kies direct een verzekeraar, vul de gevraagde gegevens in, en ontdek de actuele premie van juni 2024. Alternatief: verzekering Ierse terrier afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Zo’n Kaninchen Teckel verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een aanbieder tegengekomen die betaalbaar is, of die jij betrouwbaar acht? Normaal gesproken krijg je de volgende vragen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Heb je te maken met een kruising? Klik dan op het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Dierenarts Tarieven Kaninchen Teckel

Consult Vergoeding
Consult €35
Consult weekend / avond €60
Chippen €48
Vaccinatie €57
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €53
Röntgenfoto €77,5
CT-scan €154
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €170
Sterilisatie Vanaf €330
Tanden en kiezen trekken Vanaf €160
Reinigen gebit Vanaf €67,5

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Overweeg jij een puppy verzekering kiezen voor jouw Kaninchen Teckel (reu of teef? Graag noemen we verschillende zaken die je in het achterhoofd moet houden bij het vinden van de juiste polis. Handig: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je profiteert dan van minimale kosten. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Hoogte van de premie
Het ras/kruising van de hond bepalen grotendeels de premie per maand Maar, de ene polis is de ander niet. Start altijd met een prijsvergelijking.

2. Type dekking?
Bekijk nauwkeurig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle soorten ziektes en medicaties worden standaard betaald. Check grondig de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt Europese medische zorg wel vergoed voor mijn hond? En in hoeverre zijn zaken gedekt als CT-scan?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximum uitkering per jaar bedraagt tussen de €1.000 en 4.600. Selecteer je €3.500 of meer, dan betaal je meer premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij meerdere polissen betaal je het eigen risico als een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Enkele andere partijen hanteren een percentage van circa 15%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €50, percentages zijn rond de 20%, afhankelijk van het pakket. We hebben ook info over: Jamthund verzekering.

Dierenverzekering Kaninchen Teckel vergelijken juni 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Deze tijd is het aanbod enorm. Waar vind ik nu een verzekering op maat? Op basis van huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je razendsnel hondenverzekering voor de Kaninchen Teckel vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal dier & zorg. Elementen die ten grondslag liggen aan de premie zijn bijvoorbeeld het ras, geslacht, postcode, medisch verleden, leeftijd. Hieronder vind je een aantal erkende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Reisverzekering
Hond, kat, papegaai en konijn
Gemoedsrust

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Opname kliniek
Tel: 072-5180280
Vele tevreden klanten

ohra-verzekering

Ohra

Eigen risico kiezen
Basis, Plus en Top
Ook je pup verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Operaties
Aanvullende opties
Begrijpelijk

hema-verzekering

Hema

Crematie
Scherpe premie rasdieren
Verantwoord verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

14 dagen bedenktijd
Keurmerk
Maximale zekerheid

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De genoemde verzekeraars hanteert een basisverzekering. Met deze polis worden algemene kosten gedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, specifieke operaties of andere hulpmiddelen. In het algemeen vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van een declaratie. Tip: soms bepaal je zelf het eigen risico. Bij veel partijen zijn er duurdere “top” pakketten. Dit is een meer complete verzekering, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Lees meer over: Petplan huisdierpakket.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
De erkende verzekeringsmaatschappijen bieden daarnaast aanvullende verzekeringen op maat. De polis zelf valt iets hoger uit, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Cremeren
 • Europa dekking
 • Fysio-module
 • Tandheelkunde
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Kaninchen Teckel afsluiten? Altijd een aantrekkelijke verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!