Koningspoedel verzekeren? Een huisdierverzekering voor jouw hond al vanaf €9 per maand

De Koningspoedel staat voor een hoop toewijding. Het hoort bij jouw gezin. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een aanrijding krijgen. In zo’n scenario sta je liever niet voor de keuze tussen jullie hond en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jouw Koningspoedel is dan erg welkom. Vanaf €5,00 ben je verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Bijvoorbeeld ontvlooien en ontwormen. Maatschappijen als Aegon en andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.300 en €4.800. Via deze pagina tref je alle Koningspoedel verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Koningspoedel is jouw maatje. Vanzelfsprekend ga je voor de best mogelijke zorg voor je dog. Via een dierenverzekering verzeker je jouw maatje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over financiële zaken. Vaak kies je zelf jouw eigen dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €4.100 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Naar je eigen dierenarts
 • Vanaf €6,9 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond op leeftijd, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In een dergelijke situatie is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kost ongeveer €100), maar is ook op locatie mogelijk (ongeveer €140). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de verzekeraar. Ten aanzien van het afscheid heb je ’n aantal keuzemogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Steriliseren en Castreren

Castratie zorgt ervoor dat de Koningspoedel zich niet meer kan voortplanten. Dit zorgt vaak ook voor een aangenamer dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kijk niet vreemd op van bedragen als €220. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere assuranten is de castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-koningspoedel

Wat kost een Koningspoedel verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In ruil voor een terugkerende premie worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een huisdierenverzekering is veel voordeliger dan een polis voor mensen. In de basis ligt de prijs tussen €16 en €36,5 per 30 dagen. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Velerlei factoren zorgen voor de totstandkoming van de premie. De voornaamste variabele is het ras van jouw hond. Daarnaast tellen ook het gewicht in KG en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en het (vrijwillig) eigen risico zijn belangrijke factoren. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €6,4 per maand. Ogenblikkelijk ondervinden wat de verzekering voor de Koningspoedel tot op de komma kost? Kies een verzekeraar, vul de gevraagde gegevens in, en ontdek de actuele premie van mei 2024. Alternatief: verzekering Japanse spits afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een geschikte Koningspoedel verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een aanbieder gespot met een aantrekkelijke polis, of juist met de beste voorwaarden? bij de meeste verzekeraars krijg je de volgende vragen:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Heb je te maken met een kruising? Voer dan in het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Vul je postcode in.
 6. Kies een dekkingspakket en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Koningspoedel

Situatie Prijzen
Consult €45
Consult weekend / avond €64
Chippen €45
Vaccinatie €54
Urine onderzoek €18
Bloedonderzoek €52
Röntgenfoto €79,5
CT-scan €156
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €190
Sterilisatie Vanaf €295
Tanden en kiezen trekken Vanaf €185
Reinigen gebit Vanaf €74

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Meer weten over een puppy verzekering voor jouw Koningspoedel (reu of teef? Hieronder vind je essentiële dingen die je niet moet vergeten bij de keuze voor een maatschappij. Tip: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel een voordelige polis. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Hoogte van de premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) bepalen grotendeels de hoogte van de premie. Vergeet niet, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Jouw startpunt is dus het vergelijken van de prijzen.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Bekijk zorgvuldig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle aandoeningen en medicaties worden vergoed bij elk ras. Bekijk altijd de kleine lettertjes. Is behandeling tegen knie-aandoeningen wel vergoed voor mijn hond? En hoe zit het met gedragstherapie?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding per jaar vinden we meestal tussen de €1.800 t/m 4.500. Wil je een lekker hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij een aantal aanbieders is het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Sommige partijen hanteren een percentage van circa 15%. Vaste vergoedingen liggen rond de €50, percentages zijn rond de 35%. Bekijk ook de opties voor een Kerry blue terrier verzekering.

Dierenverzekering Koningspoedel vergelijken mei 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Vandaag de dag zijn er veel aanbieders. Wat is nu een verzekering zonder poespas? Via deze website kan je zonder problemen hondenverzekering voor de Koningspoedel vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Aegon. Aspecten die de hoogte van de polis bepalen zijn onder andere geslacht, het ras, leeftijd, medisch verleden, postcode. Onderstaand ontdek je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Scherpe premie
De enige echte specialist
Veel keuzevrijheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Dekking op maat
Betrouwbaar Reaal
Maximale zekerheid

ohra-verzekering

Ohra

Ellebogen verzekerd
Basis, Plus en Top
Begrijpelijk

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide basisdekking
De eerlijke verzekering
Veel keuzevrijheid

hema-verzekering

Hema

Verblijf in kliniek
Eenvoudig verzekerd
Online afsluiten

aegon-verzekering

Aegon

Scherpe premie
Identificatiechip
Uitstekend beoordeeld

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De Nederlandse assuradeurs hanteert een basisverzekering. Daarmee ben je al vrij goed verzekerd. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, een röntgenfoto laten maken, een intensieve opname of geneesmiddelen. In het algemeen kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van een declaratie. Handig: steeds vaker kies je dit percentage zelf. Niet zelden er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Lees meer over: Petplan verzekering voor dieren.

Aanvullende verzekering
Het merendeel van de maatschappijen geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen op maat. De polis zelf zal wellicht toenemen, maar het biedt meer zekerheid. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Uitvaart
 • Buitenland-modules
 • Fysiotherapie
 • Tandarts
 • Ct-scans

Verzekering Koningspoedel afsluiten? Zeker een aantrekkelijke verzekeringspremie van de dierenverzekering!