Luzerner Laufhund verzekeren? Een verzekeringspakket voor honden vanaf €8 per maand

Jouw eigen Luzerner Laufhund staat voor volop gezelligheid. Het is onderdeel van jouw leven. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een aanrijding krijgen. In zo’n scenario wil je geen keuze hoeven maken tussen jullie hond en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jouw Luzerner Laufhund kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Vanaf €5,00 verzeker je jouw huisdier tegen de meeste medische kosten. Denk hierbij aan medische hulpmiddelen of cocktail vaccinatie. Maatschappijen als Petplan of andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.900 tot en met € 3.300. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vind je meer info over bekende Luzerner Laufhund verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Luzerner Laufhund is jouw maatje. Uiteraard streef je naar het allerbeste voor je dog. Met behulp van zo’n dierenverzekering waarborg jij jouw viervoeter van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Een ongeluk zit in een klein hoekje. In zo’n geval geld. In veel gevallen ben je gewoon welkom bij een dierenarts in de buurt. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Vergoedingen lopen op tot €4.000 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €9,55 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond op leeftijd, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Wellicht is inslapen een mogelijkheid. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (circa €100), echter kan dit ook lokaal (plus minus €110). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de assuranten. Ten aanzien van het afscheid zijn er diverse keuzemogelijkheden: cremeren, begraven of destructie.

Sterilisatie of Castratie

Het castreren zorgt ervoor dat de Luzerner Laufhund geen puppies meer kan verwekken. Dit zorgt vaak ook voor een aangenamer gezinslid. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Kijk niet vreemd op van bedragen als €335. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij veel van de andere partijen is de castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-luzerner-laufhund

Wat kost een Luzerner Laufhund verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In ruil voor een terugkerende premie worden medische kosten (deels) gedekt. Het verzekeren van een huisdier is aanzienlijk voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De kosten variëren tussen €12 – €40,5 per 30 dagen. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Een aantal aspecten liggen ten grondslag aan de premie. Een belangrijke factor is het ras van jouw viervoeter. Natuurlijk wordt er gekeken naar de leeftijd en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en het gekozen eigen risico bepalen de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €6,2 per maand. Meteen ondervinden wat de verzekering voor de Luzerner Laufhund precies kost? Selecteer een maatschappij, voer jouw gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van mei 2024 bedraagt. Interessant: verzekering Labradoodle afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een goede Luzerner Laufhund verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een pakket gespot met een aantrekkelijke polis, of juist met de beste voorwaarden? Normaal gesproken werkt het als volgt:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Is jouw hond een kruising? Selecteer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Markeer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijzen dierenarts Luzerner Laufhund

Ingreep Tarieven
Consult €40
Consult weekend / avond €74
Chippen €46
Vaccinatie €53
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €53,5
Röntgenfoto €77
CT-scan €146
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €185
Sterilisatie Vanaf €285
Tanden en kiezen trekken Vanaf €220
Reinigen gebit Vanaf €66

Welke hondenverzekering past bij mij?

Meer weten over een puppy verzekering voor jouw trouwe Luzerner Laufhund (reu of teef)? We onderscheiden eenbelangrijke dingen die je in het achterhoofd moet houden bij het afsluiten van de verzekering. Wist je dat: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je hebt dan te maken met een lage premie. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Premie per maand
Het type hond, en z’n leeftijd bepalen de de premie per maand Let op, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Jouw startpunt is dus premies naast elkaar zetten.

2. Type dekking?
Analyseer nauwkeurig wat er in de basisdekking zit. Niet alle geneesmethodes en geneesmiddelen worden vergoed bij elk ras. Achterhaal nauwkeurig de voorwaarden van de polis. Is ontvlooien wel vergoed voor mijn hond? En wat kan ik verwachten omtrent homeopaat behandeling?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De max. vergoeding p/jaar schommelt tussen de €1.700 en 5.900. Selecteer je €3.500 of meer, dan betaal je meer premie. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij meerdere partijen betaal je het eigen risico als een vast bedrag per declaratie. Enkele andere verzekeraars vragen een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €50, het procentuele eigen risico ligt rond de 15% per declaratie. We hebben ook info over: Leeuwhondje verzekering.

Dierenverzekering Luzerner Laufhund vergelijken mei 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Deze tijd is het aanbod enorm. Bij welke aanbieder vind ik een gewoon goede verzekering? Op basis van huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Luzerner Laufhund vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Petplan. Onderdelen die invloed hebben op de premie zijn o.a. postcode, geslacht, het ras, gewicht, leeftijd. Nu ontdek je een aantal erkende dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Tandzorg
De nr. 1 dierenverzekering
Hoge klanttevredenheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Vandaag nog verzekerd
Tot €5000 dekking
Begrijpelijk

ohra-verzekering

Ohra

Operaties
Ook aansprakelijkheid
Ook voor puppy’s

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide vergoeding
Staat 24/7 voor jou klaar
Goede adviseur

hema-verzekering

Hema

Verblijf in kliniek
Prima basisdekking
Snelle uitkering

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide vergoeding
Leeftijdsafhankelijk
Eenvoudig

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De grote aanbieders gaat uit van een basisverzekering. Daarmee worden algemene kosten gedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, foto’s maken bij de dierenarts, een ingreep of andere hulpmiddelen. Vaak wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van gedeclareerde bedragen. In sommige gevallen bepaal je zelf het eigen risico. Ook is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Je krijgt dan nog meer dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Check ook: AEGON huisdierdekking.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
De erkende partijen kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen. De premie gaat omhoog, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Cremeren
 • Buitenland-modules
 • Fysio-module
 • Tandheelkunde
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Luzerner Laufhund afsluiten? Betrouwbare en scherpe verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!