Pekinees verzekeren? Een dierenverzekering voor uw hond vanaf €9,25 per maand

De Pekinees geeft jou geweldig veel liefde. Het is onderdeel van jouw leven. Het is geen populair onderwerp: jouw viervoeter kan ziek worden, of een aanrijding krijgen. Dan wil je niet kiezen tussen je hond en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jou Pekinees biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw viervoeter tegen veel behandelingen en medicaties. Bijvoorbeeld cocktail vaccinatie of scintigrafie. Verzekeraars als Inshared of andere aanbieders keren bedragen uit tussen de €1.900 en €3.800. Aan de hand van deze pagina tref je bekende Pekinees verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Pekinees is jouw trouwe viervoeter. Vanzelfsprekend verlang je naar de best mogelijke zorg voor je dog. Via een dierenverzekering waarborg je jouw huisdier van de beste zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over hoge rekeningen. Meestal kan je terecht bij een regionale dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.500 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Al vanaf €5,35 per maand

Inslapen & euthanasie

Wordt jouw hond een dag je ouder, of is hij ongeneeslijk ziek? Mogelijk is het laten inslapen van je dier mogelijk. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (om en nabij €85), maar soms is thuis ook een optie (plus minus €135). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald in de polis. Wat betreft afscheid zijn er diverse mogelijkheden: cremeren, begraven of destructie.

Castreren of Steriliseren

Het effect van castratie is dat jouw Pekinees zich niet meer kan voortplanten. Het grote voordeel hiervan is: een minder onrustig dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Denk hierbij al wel snel aan €315. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij het gros van de andere aanbieders is een castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-pekinees

Wat kost een Pekinees verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Tegen een maandelijkse premie, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Het verzekeren van een huisdier is vele malen betaalbaarder dan een verzekering voor mensen. In de basis ligt de prijs tussen €10,75 tot €33 (maandelijks). Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Verschillende factoren liggen ten grondslag aan de premie. Wat als eerste telt is het ras of de kruising van het dier. Bovendien spelen er ook zaken als geboortejaar en het gewicht. Ook het verzekeringspakket en jouw eigen risico worden meegenomen. Jouw hond is verzekerd vanaf €8,35 per maand. Ogenblikkelijk te weten komen wat de verzekering voor de Pekinees tot op de komma kost? Navigeer naar een aanbieder, vul de gevraagde gegevens in, en check de premie van mei 2024. Je kunt ook direct een verzekering Norbottenspets afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een geschikte Pekinees verzekering afsluiten is zo gepiept. Een verzekeraar tegengekomen die niet al te duur is, of waar je een goed gevoel bij hebt? bij de meeste verzekeraars werkt het als volgt:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Kies je voor kruising? Markeer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Kies jouw basisdekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en kies een eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Tarieven dierenarts Pekinees

Behandeling Kosten
Consult €38
Consult weekend / avond €59
Chippen €44
Vaccinatie €53
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €55
Röntgenfoto €73
CT-scan €143
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €205
Sterilisatie Vanaf €290
Tanden en kiezen trekken Vanaf €165
Reinigen gebit Vanaf €72,5

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering afsluiten voor de Pekinees (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken verschillende factoren waar je op moet letten bij het kiezen van een aanbieder. Handig: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je vindt dan al snel een laag tarief. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Jouw premie
Het ras/kruising van de hond bepalen grotendeels de premie per maand Vergeet niet, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Jouw startpunt is dus premies naast elkaar zetten.

2. Dekkingsgebied van de polis
Analyseer zorgvuldig wat er in de basisdekking zit. Niet alle behandelingen en pillen zijn inbegrepen. Analyseer goed de polisvoorwaarden. Wordt radioactieve jodium behandelingen vergoed of niet? En hoe gaat het met radioactieve jodium behandelingen?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximale vergoeding op jaarbasis ligt tussen de €2.000 – 5.500. Selecteer je €3.500 of meer, dan stijgt de premie. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij sommige verzekeraars giet met het eigen risico in een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Een aantal andere polissen doen dit met een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €150, bij een percentage ga je vaak richting de 10% of meer. Check ook alles over een Otterhound verzekering.

Dierenverzekering Pekinees vergelijken mei 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Sinds een aantal jaren kan je kiezen uit veel pakketten. Bij wie moet ik zijn voor een verzekering op maat? Via deze website kan ook jij probleemloos hondenverzekering voor de Pekinees vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Hema. Factoren die de hoogte van de polis bepalen zijn o.a. postcode, leeftijd, geslacht, gewicht, medisch verleden. Onderstaand lees je meer over de meest gekozen dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Scherpe premie
Met tips & weetjes
Goed beoordeeld

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Crematie
Dier & Zorg label
Veel rassen te verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Tandzorg
€2500 – €5000
Eenvoudig

inshared-verzekering

Inshared

Tandzorg
Geldt ook op vakantie
Alle honden welkom

hema-verzekering

Hema

Reisverzekering
Wat je van Hema verwacht
Goede adviseur

aegon-verzekering

Aegon

Heupen verzekerd
Geen erfelijke ziektes
Eenvoudig

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De Nederlandse verzekeraars biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Zodoende ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. O.a. een consult bij de dierenarts, röntgenfoto’s, een noodzakelijke operatie of andere hulpmiddelen. Doorgaans is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de gemaakte kosten. Tip: soms bepaal je zelf het eigen risico. Ook kan je een premium pakket kiezen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Lees meer over: Petplan huisdier dekking.

Aanvullende hondenverzekering
Het merendeel van de partijen bieden daarnaast uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het kostenplaatje gaat omhoog, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Sterilisatie
 • Uitvaart
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-dekking
 • Gebit
 • MRI-scan

Verzekering Pekinees afsluiten? Betrouwbare en voordelige verzekeringspremie voor de dierenverzekering!