Petit blue de gascogne verzekeren? Een verzekering voor een hond al vanaf €7,5 per maand

Jouw trouwe Petit blue de gascogne staat synoniem voor ontzettend veel gehechtheid. Het is onderdeel van jouw leven. Je hoort het eigenlijk liever niet: ook jouw hond kan ziek worden, of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario wil je niet kiezen tussen jullie hond en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Petit blue de gascogne biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw huisdier tegen veel voorkomende ingrepen. Onder andere dwang- en sondevoeding of MRI-scan. Aanbieders als Petplan en andere aanbieders vergoeden tussen de €1.700 tot en met € 4.000. Aan de hand van deze pagina bekijk je bekende Petit blue de gascogne verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Petit blue de gascogne is jouw trouwe viervoeter. Vanzelfsprekend wens je optimale zorg voor hem of haar. Geholpen door een dierenverzekering garandeer je jouw maatje van de juiste zorg mocht het zover komen. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. In zo’n geval een flinke rekening van de arts. In veel gevallen kan je gewoon naar een lokale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €4.000 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Vanaf €6,8 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond erg oud, of is hij ernstig ziek? Mogelijk is het laten inslapen van je dier mogelijk. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kost ongeveer €100), maar mogelijk ook thuis (ongeveer €140). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de verzekeraars. Omtrent het afscheid zijn er diverse keuzemogelijkheden: cremeren, begraven of destructie.

Castratie en Sterilisatie

Het castreren heeft als effect dat je Petit blue de gascogne zich niet meer kan voortplanten. Dit zorgt vaak ook voor een aangenamer gezinslid. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Kosten van sterilisatie zijn al snel €195. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij het gros van de andere aanbieders is castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-petit-blue-de-gascogne

Wat kost een Petit blue de gascogne verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekering zoals wij die kennen. Voor een vast bedrag per maand, ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Een huisdierenverzekering is natuurlijk veel goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. In de basis ligt de prijs tussen €15,75 tot €40,5 per 4 weken. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Allerlei elementen zijn bepalend voor de kosten. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw hond. Bovendien kijken verzekeraars naar de leeftijd en het gewicht. Ook het verzekeringspakket en het (vrijwillig) eigen risico hebben invloed. Jouw hond is verzekerd vanaf €6,5 per maand. Meteen achterhalen wat de verzekering voor de Petit blue de gascogne precies kost? Klik op een assuradeur, beantwoord de vragen, en check de premie van juli 2024. Je kunt ook direct een verzekering Old Victorian bulldog afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een Petit blue de gascogne verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een dekking tegengekomen die goedkoop is, of juist met de beste voorwaarden? Normaliter doorloop je de volgende stappen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Is jouw hond een kruising? Klik dan op het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en een eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Tarieven dierenarts Petit blue de gascogne

Ingreep Onkosten
Consult €36
Consult weekend / avond €69
Chippen €41
Vaccinatie €51
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €51,5
Röntgenfoto €77
CT-scan €147
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €170
Sterilisatie Vanaf €320
Tanden en kiezen trekken Vanaf €190
Reinigen gebit Vanaf €75,5

Welke hondenverzekering past bij mij?

Vandaag nog een puppy verzekering voor de Petit blue de gascogne (reu of teef? We behandelen verschillende dingen die je niet moet vergeten bij het vinden van de juiste polis. Tip: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je hebt dan te maken met een lage premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Jouw premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) beïnvloeden de premie Let op, de ene polis is de ander niet. Jouw startpunt is dus premies naast elkaar zetten.

2. Type dekking?
Controleer nauwkeurig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle geneesmethodes en medicaties zijn inbegrepen. Analyseer nauwkeurig de inhoud van het pakket. Is CT-scan ook gedekt? En welke garanties zijn er met Europese medische zorg?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximale vergoeding op jaarbasis schommelt tussen de €1.400 en 6.200. Bij een hoge maximale vergoeding, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de aanbieders is het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Maar andere verzekeraars doen dit met een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €175, percentages zijn rond de 20%. Bekijk ook de opties voor een Pembroke verzekering.

Dierenverzekering Petit blue de gascogne vergelijken juli 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Sinds een aantal jaren zijn er veel aanbieders. Waar vind ik nu de beste of goedkoopste verzekering? Op basis van huisdierenverzekeringafsluiten.nl kun je snel en gemakkelijk een hondenverzekering voor de Petit blue de gascogne vergelijken. Hier tref je aanbieders als Reaal dier & zorg. Factoren die ten grondslag liggen aan de premie zijn o.a. geslacht, het ras, leeftijd, gewicht, postcode. Hieronder bekijk je de meest bekende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Reisverzekering
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Vrije dierenarts keuze

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Vandaag nog verzekerd
Alternatieve therapieën
Uitstekend beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

Uitgebreide vergoeding
€2500 – €5000
Gemoedsrust

inshared-verzekering

Inshared

Rontgenonderzoek
Aanvullende opties
Goed beoordeeld

hema-verzekering

Hema

Crematie
No-nonsense
Voor de allerkleinsten

aegon-verzekering

Aegon

Radio Therapie
Lage poliskosten
Eenvoudig

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. Het merendeel van de aanbieders hanteert een basisverzekering. Zodoende ben je al vrij goed verzekerd. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, een röntgenfoto laten maken, specifieke operaties of geneesmiddelen. In de regel kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de rekening. Bij verscheidene partijen kies je dit percentage zelf. Bij veel partijen kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Bezoek ook: Inshared huisdierpakket.

Aanvullende huisdierenverzekering
De nationale aanbieders geven jou de optie voor extra aanvullende verzekeringen. De premie valt iets hoger uit, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie
 • Uitvaart
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Gebit-dekking
 • Bloedonderzoek

Verzekering Petit blue de gascogne afsluiten? Betrouwbare en scherpe verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!