Pronkrug verzekeren? Een verzekeringspolis voor je hond vanaf €9 per maand

Herkenbaar? Jouw Pronkrug geeft jou geweldig veel toewijding. Een onderdeel van de familie. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een tegenslag krijgen. In zo’n scenario wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw viervoeter en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Pronkrug biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw huisdier tegen de meeste ziektekosten. Denk dan aan bijvoorbeeld gebit schoonmaken en/of titeren. Assuradeurs als Reaal en verschillende andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.500 tot wel €2.900. Op deze website bekijk je alle Pronkrug verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Pronkrug is jou heel wat waard. Uiteraard wens je het allerbeste voor jouw hond. Met behulp van zo’n dierenverzekering verzeker je jouw viervoeter van de juiste zorg mocht het zover komen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hebt zo geen stress over financiële zaken. Bij veel aanbieders kan je gewoon naar de dichtsbijzijndste dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Vergoedingen lopen op tot €5.000 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Premie vanaf €6,05 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond oud aan het worden, of is hij ongeneeslijk ziek? Mogelijk is het laten inslapen van dieren een keuze. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (circa €90), maar mogelijk ook thuis (ongeveer €135). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Inzake het afscheid heb je ’n aantal varianten: cremeren, destructie of begraven.

Castreren of Steriliseren

Het castreren heeft als effect dat je Pronkrug zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Vaak resulteert het ook in een aangenamer gezinslid. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Sterilisatie kost al gauw €185. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij een groot aantal andere aanbieders is castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-pronkrug

Wat kost een Pronkrug verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Tegen een maandelijkse premie, vallen een groot aantal medische behandelingen. Een verzekering voor dieren is aanmerkelijk betaalbaarder dan een zorgverzekering voor jou en mij. De kosten variëren tussen €8,25 en €37 per maand. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Een aantal elementen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Een belangrijke factor is het type ras of de kruising. Daarnaast houden verzekeraars rekening met het gewicht in KG en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en het eigen risico werken mee in de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €5,4 per maand. Simpel & snel uitvinden wat de verzekering voor jouw Pronkrug tot op de komma kost? Klik op een van de partijen, voer de details over jouw huisdier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van mei 2024 bedraagt. Suggestie: verzekering Pittbull Terrier afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een geschikte Pronkrug verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een pakket gezien met een lage premie, of juist met de beste voorwaarden? In de regel ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Selecteer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Markeer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en een eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Tarieven dierenarts Pronkrug

Behandeling Prijzen
Consult €41
Consult weekend / avond €64
Chippen €42
Vaccinatie €55
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €56,5
Röntgenfoto €70,5
CT-scan €159
MRI-Scan €700
Castratie Vanaf €230
Sterilisatie Vanaf €280
Tanden en kiezen trekken Vanaf €180
Reinigen gebit Vanaf €75

Welke hondenverzekering past bij mij?

Overweeg jij een puppy verzekering voor jouw Pronkrug (reu of teef? Hieronder vind je essentiële onderdelen waar je op moet letten bij het kiezen van een aanbieder. Handig: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je vindt dan al snel een aantrekkelijke premie. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Jouw premie
Het type hond, en z’n leeftijd beïnvloeden de premie per maand Echter, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Start altijd met een prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Controleer nauwkeurig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle therapieën en medicaties worden vergoed bij elk ras. Check nauwkeurig de voorwaarden van de verzekeraar. Is CT-scan ook inbegrepen? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor castratie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximum uitkering per jaar is vaak een bedrag tussen de €1.200 – 4.200. Bij een hoge maximale vergoeding, dan stijgt de premie. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij sommige partijen is het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Enkele andere polissen hanteren een percentage van circa 15%. Vaste vergoedingen liggen rond de €75, kies je een percentage dan moet je denken aan 20%, afhankelijk van het pakket. Bekijk ook de opties voor een Pomeranian verzekering.

Dierenverzekering Pronkrug vergelijken mei 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Deze tijd zijn er veel aanbieders. Hoe vind ik nu snel een verzekering zonder poespas? Via de dierenverzekeringvergelijker kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de Pronkrug vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Petplan. Onderdelen die de hoogte van de polis bepalen zijn o.a. medisch verleden, postcode, leeftijd, gewicht, geslacht. Nu achterhaal je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Aantrekkelijk geprijsd
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Hoge klanttevredenheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Ellebogen verzekerd
Bewust of Comfort
Goed beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

Uitgebreide vergoeding
Direct geregeld
Veel keuzevrijheid

inshared-verzekering

Inshared

Dekking op maat
Advertentie bij vermissing
Declaren via internet

hema-verzekering

Hema

Chemo
Uitgebreide dekking
Verantwoord verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Steralisatie
Looptijd: 1 jaar
Goede adviseur

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. De grote aanbieders biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Met deze polis worden algemene kosten gedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, een röntgenfoto laten maken, een uitgebreide behandeling of medicijnen. Vaak is de minimale dekking tot 80% van te declareren rekeningen. Bij een aantal aanbieders kies je zelf het eigen risico. Bovendien kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bezoek ook: AEGON verzekering voor huisdieren.

Aanvullende huisdierenverzekering
Het merendeel van de assuradeurs kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen op maat. Het kostenplaatje zal wat stijgen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Uitvaart
 • Europa dekking
 • Fysio-begeleiding
 • Tand-dekking
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Pronkrug afsluiten? Zeker een lage verzekeringspremie van de dierenverzekering!