Rhodesian ridgeback verzekeren? Een dierenverzekering voor uw hond vanaf €8,5 per maand

Herkenbaar? Jouw Rhodesian ridgeback staat synoniem voor volop gezelligheid. Het is onderdeel van jouw leven. Je staat er misschien niet altijd bij stil: ook jouw hond kan ziek worden, of een aanrijding krijgen. In zo’n scenario sta je liever niet voor de keuze tussen jouw maatje en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor de Rhodesian ridgeback is een oplossing. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw viervoeter tegen de meeste medische kosten. Denk hierbij aan ontwormen en radioactieve jodium behandelingen. Polissen van bijvoorbeeld Reaal of verschillende andere partijen staan garant voor bedragen tussen de €1.100 en €4.200. Op deze website tref je Nederlandse Rhodesian ridgeback verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Rhodesian ridgeback is misschien wel je beste vriend. Vanzelfsprekend verlang je naar uitmuntende zorg voor jouw huisdier. Door het afsluiten van een dierenverzekering verzeker je het dier van de beste zorg. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hebt zo geen stress over een flinke rekening van de arts. Steeds vaker ben je gewoon welkom bij een regionale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.700 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Ook voor kruisingen
 • Naar je eigen dierenarts
 • Vanaf €9,6 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond erg oud, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Dan is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (kosten: €90), maar is ook op locatie mogelijk (plus minus €170). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de verzekeraar. Wat het afscheid aangaat heb je enkele mogelijkheden: destructie, cremeren of begraven.

Castreren of Steriliseren

Het casteren maakt dat een Rhodesian ridgeback zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het gedrag verandert vaak in een leuker huisdier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Kijk niet vreemd op van bedragen als €330. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij de meeste andere assuranten is castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-rhodesian-ridgeback

Wat kost een Rhodesian ridgeback verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In ruil voor een terugkerende premie worden medische kosten (deels) gedekt. Jouw hond verzekeren is stukken voordeliger dan een verzekering voor mensen. In de basis ligt de prijs tussen €15,5 – €28 (maandelijks). Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Verschillende elementen bepalen de premie. De voornaamste variabele is het ras. Tevens wordt er gekeken naar geboortejaar en het gewicht. Ook het gekozen pakket en het (vrijwillig) eigen risico hebben invloed. Een dierenverzekering is er vanaf €8,6 per maand. Vandaag nog weten wat de verzekering voor jouw Rhodesian ridgeback exact kost? Navigeer naar een van de partijen, voer de details over jouw huisdier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van april 2024 bedraagt. Je kunt ook direct een verzekering Polski owczarek nizinny afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Rhodesian ridgeback verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een aanbieder gespot die betaalbaar is, of juist met de beste voorwaarden? Gewoonlijk gaat het zo:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Kies je voor kruising? Selecteer dan het volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Kies een dekkingspakket plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en kies het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Dierenarts Tarieven Rhodesian ridgeback

Consult Prijzen
Consult €40
Consult weekend / avond €59
Chippen €44
Vaccinatie €57
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €55,5
Röntgenfoto €71,5
CT-scan €142
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €225
Sterilisatie Vanaf €300
Tanden en kiezen trekken Vanaf €165
Reinigen gebit Vanaf €76

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Bezig met een puppy verzekering afsluiten voor de Rhodesian ridgeback (reu of teef)? We onderscheiden eenverschillende zaken die van belang zijn bij de keuze voor een maatschappij. Tip: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je hebt dan te maken met een aantrekkelijke premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Premie per maand
Het type hond, en z’n leeftijd beïnvloeden de maandelijkse premie Goed om te weten, de maatschappijen verschillen onderling nogal. De basis is premies naast elkaar zetten.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Bekijk zorgvuldig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle operaties en medische hulpmiddelen zijn inbegrepen. Bekijk nauwkeurig de inhoud van het pakket. Wordt fysiotherapie wel of niet vergoed? En hoe gaat het met bestraling?

3. De maximale vergoeding
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt bedraagt tussen de €1.500 t/m 6.400. Kies je een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de verzekeraars werkt men met een eigen risico als een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Maar andere polissen hanteren een percentage van circa 15%. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €175, percentages zijn rond de 20% of meer. We hebben ook info over: Pyreneese berghond verzekering.

Dierenverzekering Rhodesian ridgeback vergelijken april 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Op dit moment kan je kiezen uit veel pakketten. Bij wie moet ik zijn voor een gewoon goede verzekering? Via de vergelijkingstool kan je razendsnel hondenverzekering voor de Rhodesian ridgeback vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Ohra. Variabelen die invloed hebben op de premie zijn zaken als geslacht, medisch verleden, postcode, leeftijd, het ras. Nu lees je meer over de meest bekende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Operaties
Basis, Plus, Totaal en Ongevallen
Ook je pup verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aantrekkelijk geprijsd
Tel: 072-5180280
Online afsluiten

ohra-verzekering

Ohra

Kies je eigen dekking
Delta Lloyd
Online account

inshared-verzekering

Inshared

14 dagen bedenktijd
50% vergoeding mogelijk
Verantwoord verzekeren

hema-verzekering

Hema

Verblijf in kliniek
Wat je van Hema verwacht
Account via internet

aegon-verzekering

Aegon

Snelle klantenservice
Lage poliskosten
Ook je pup verzekeren

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering lopen uiteen. De genoemde assuradeurs biedt een soort van basisverzekering. Met deze polis ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Voorbeelden hiervan zijn consults, eenvoudige foto’s, opname + verblijf in kliniek of hulpmiddelen. In het algemeen wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van de gemaakte kosten. Soms selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bovendien kan je een premium pakket kiezen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Check ook: Petplan huisdierdekking.

Aanvullende dierenverzekering
De grote organisaties geven jou de optie voor extra aanvullende verzekeringen. De polis zelf valt iets hoger uit, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie van de hond
 • Crematie
 • Buitenlanddekking
 • Fysiotherapie
 • Tandarts module
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Rhodesian ridgeback afsluiten? Gegarandeerd een lage verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!