Silky Windhound verzekeren? Een huisdierenverzekering voor uw hond vanaf €8 per maand

Jouw trouwe Silky Windhound staat voor een hoop toewijding. Het is onderdeel van jouw leven. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of er kan iets anders gebeuren. Dan is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jullie hond en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Silky Windhound is dan erg welkom. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw hond de meeste ziektekosten. Bijvoorbeeld bloedtransfusies en/of CT-scan. Aanbieders als Aegon en andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.900 tot wel €2.900. Aan de hand van deze pagina ontdek je Nederlandse Silky Windhound verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Silky Windhound is jouw trouwe kameraad. Logischerwijs wens je het allerbeste voor jouw hond. Door het afsluiten van een dierenverzekering verzeker je het dier van de juiste zorg als het nodig is. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft dan niet in te zitten over een flinke rekening van de arts. In veel gevallen ben je gewoon welkom bij de dichtsbijzijndste dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. Vergoedingen lopen op tot €3.800 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Vanaf €8,4 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond op leeftijd, of heeft hij een erge aandoening? Mogelijk is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie regel je bij de dierenarts (circa €95), maar mogelijk ook thuis (vaak €135). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Wat betreft afscheid heb je ’n aantal keuzemogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Sterilisatie of Castratie

Castratie zorgt ervoor dat de Silky Windhound geen puppies meer kan verwekken. Dit zorgt vaak ook voor een rustiger dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kijk niet vreemd op van bedragen als €245. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere partijen is castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-silky-windhound

Wat kost een Silky Windhound verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Voor een vast bedrag per maand, ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw hond verzekeren is stukken voordeliger dan een normale zorgverzekering. In de basis ligt de prijs tussen €13,25 – €27 per 4 weken. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Een aantal onderdelen bepalen de premie. De voornaamste variabele is het ras van jouw hond. Vanzelfsprekend kijken verzekeraars naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en het eigen risico zijn belangrijke factoren. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €5,5 per maand. Snel weten wat de verzekering voor jouw Silky Windhound concreet kost? Kies een assuradeur, vul de gevraagde gegevens in, en check de premie van juni 2024. Alternatief: verzekering Schnauzer afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Silky Windhound verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een dekking gevonden die goedkoop is, of een waar jij goede verhalen over hoort? Grofweg krijg je de volgende vragen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Betreft het een kruising? Voer dan in het volgroeide gewicht.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en een eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijslijst dierenarts Silky Windhound

Behandeling Kosten
Consult €36
Consult weekend / avond €59
Chippen €46
Vaccinatie €56
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €59,5
Röntgenfoto €73,5
CT-scan €140
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €190
Sterilisatie Vanaf €305
Tanden en kiezen trekken Vanaf €205
Reinigen gebit Vanaf €77

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Bezig met een puppy verzekering voor de Silky Windhound (reu of teef? Hieronder vind je nuttige variabelen die je niet moet vergeten bij het afsluiten van een polis. Goed om te weten: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je profiteert dan van een voordelige polis. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Jouw premie
Het ras/kruising van de hond zijn grotendeels verantwoordelijk voor de hoogte van de premie. Echter, de premies per maand lopen enorm uiteen. Stap 1 is dus het vergelijken van de prijzen.

2. Dekkingsgebied van de polis
Bekijk nauwkeurig wat er vergoed wordt. Niet alle operaties en medische hulpmiddelen zitten in het basispakket. Analyseer altijd de voorwaarden van de polis. Wordt vaccinaties ook gedekt? Of hoe zit het met Rabiës vaccinatie?

3. Maximum uitkering per jaar
De max. vergoeding p/jaar bedraagt tussen de €1.300 en 3.500. Bij een hoge maximale vergoeding, dan gaat de premie omhoog. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de verzekeraars giet met het eigen risico in een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Echter, weer andere verzekeraars doen dit met een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €125, kies je een percentage dan moet je denken aan 20%. Check ook alles over een Shiba inu verzekering.

Dierenverzekering Silky Windhound vergelijken juni 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Vandaag de dag is er nogal wat te kiezen. Hoe vind ik nu snel een verzekering zonder poespas? Geholpen door de huisdierenverzekering vergelijken kan je zonder problemen hondenverzekering voor de Silky Windhound vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Aegon. Variabelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn zaken als postcode, leeftijd, gewicht, geslacht, medisch verleden. Onderstaand tref je een aantal erkende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Scherpe premie
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Alle honden welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Radio Therapie
Dier & Zorg label
Gemoedsrust

ohra-verzekering

Ohra

Steralisatie
Delta Lloyd
Gemoedsrust

inshared-verzekering

Inshared

14 dagen bedenktijd
Staat 24/7 voor jou klaar
Alle honden welkom

hema-verzekering

Hema

Reisverzekering
Uitgebreide dekking
Vele tevreden klanten

aegon-verzekering

Aegon

Vaccinaties
Bij ziekte en ongeval
Vele tevreden klanten

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn wisselend. De genoemde aanbieders gaat uit van een basisverzekering. Hiermee ben je al vrij goed verzekerd. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, röntgenfoto’s, een intensieve opname of hulpmiddelen. Gewoonlijk is de minimale dekking tot 80% van de rekening. Handig: steeds vaker kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bij het gros van de aanbieders is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit is een meer complete verzekering, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Lees meer over: AEGON dierenverzekering.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
Steeds meer assuradeurs bieden daarnaast aanvullende verzekeringen. De polis zelf gaat omhoog, maar je kunt met een gerust hart slapen. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie van de hond
 • Crematie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-trajecten
 • Tandarts module
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Silky Windhound afsluiten? Zeker een scherpe verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!