Langharige Siamees verzekeren? Een verzekeringspolis voor katten al vanaf €9,25 per maand

De Langharige Siamees betekent ontzettend veel gezelligheid. Het is onderdeel van jouw leven. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw kat kan een aandoening krijgen, of er kan iets anders gebeuren. Dan sta je liever niet voor de keuze tussen jullie kat en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor de Langharige Siamees biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand is jouw kat verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Denk dan aan bijvoorbeeld ontwormen en/of heupbehandeling. Maatschappijen als Aegon en andere partijen werken met max. vergoedingen variërend van €1.100 tot en met € 4.500. Op deze webpagina tref je populaire Langharige Siamees verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Langharige Siamees is jou heel wat waard. Natuurlijk wens je uitstekende zorg voor jouw kat. Dankzij een dierenverzekering verzeker je jouw poes van de juiste zorg als het nodig is. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over financiële zaken. Doorgaans ben je gewoon welkom bij een dierenarts naar keuze. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.500 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor kittens en oudere katten
 • Naar je eigen dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €6,15 per maand

Inslapen en euthanasie

Is de tijd voor je kat gekomen, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In dat geval is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kosten: €80), maar mogelijk ook thuis (ongeveer €160). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de assuranten. Aangaande afscheid nemen heb je ’n aantal opties: begraven, destructie of cremeren.

Steriliseren of Castreren

Het castreren zorgt ervoor dat de Langharige Siamees geen kittens meer voort kan brengen. Het positieve effect is: een minder onrustig dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Denk hierbij al wel snel aan €245. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere verzekeraars is een castratie een premium dekking.

dierenverzekering-langharige-siamees

Wat kost een Langharige Siamees verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekering zoals wij die kennen. Voor een vast bedrag per maand, vallen een groot aantal medische behandelingen. Een huisdierenverzekering is aanzienlijk goedkoper dan een polis voor mensen. De premie ligt tussen de €9 – €39,5 per 4 weken. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Meerdere elementen zijn bepalend voor de kosten. Wat als eerste telt is het type ras of de kruising. Natuurlijk spelen er ook zaken als geboortejaar en het gewicht. Ook het gekozen pakket en het gekozen eigen risico worden meegenomen. Jouw kat is verzekerd vanaf €9,05 per maand. Onmiddellijk achterhalen wat de verzekering voor de Langharige Siamees concreet kost? Klik op een maatschappij, vul de gevraagde gegevens in, en check de premie van juni 2024. Je kunt ook direct een Kattenverzekering voor de Pixie Bob afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Langharige Siamees verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een pakket gespot die niet al te duur is, of die jij betrouwbaar acht? Grofweg gaat het zo:

 1. Is jouw poes een kater of een kat?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Voer dan in het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Kies een dekkingspakket plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en een eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Prijzen dierenarts Langharige Siamees

Behandeling Prijzen
Consult €28
Consult weekend / avond €51
Chippen €30
Vaccinatie €41
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €44,5
Röntgenfoto €66
CT-scan €107
MRI-Scan €325
Castratie Vanaf €65,5
Sterilisatie Vanaf €82,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €95
Reinigen gebit Vanaf €58

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Vandaag nog een kitten verzekering kiezen voor jouw Langharige Siamees (kat of kater? We behandelen een aantal dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van een aanbieder. Goed om te weten: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een kitten). Je vindt dan al snel een laag tarief. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Premie per maand
Het type poes, en z’n leeftijd bepalen de de premie per maand Vergeet niet, de premies per maand lopen enorm uiteen. De basis is premies naast elkaar zetten.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Controleer grondig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle therapieën en pillen betaalt de verzekeraar. Bekijk grondig de polisvoorwaarden. Is consult vergoed of niet? Of hoe zit het met ontvlooien?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De max. vergoeding p/jaar ligt tussen de €1.700 en 3.200. Selecteer je €3.500 of meer, dan gaat de premie omhoog. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij een aantal verzekeraars betaal je het eigen risico als een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Echter, weer andere verzekeraars vragen een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €150, percentages zijn rond de ongeveer 30%. Bekijk ook de opties voor een Wegrie verzekering.

Dierenverzekering Langharige Siamees vergelijken juni 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw kat. Deze tijd zijn er veel aanbieders. Wat is nu een verzekering zonder poespas? Door gebruik te maken van onze vergelijker kan je moeiteloos kattenverzekering voor de Langharige Siamees vergelijken. Wij vergelijken onder andere Hema. Factoren die de premie bepalen zijn onder andere medisch verleden, geslacht, het ras, gewicht, postcode. Hierna achterhaal je een aantal erkende dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Radio Therapie
De nr. 1 dierenverzekering
Eenvoudig

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Snelle ingangsdatum
Ook heupen en ellebogen
Alle katten welkom

ohra-verzekering

Ohra

Radio Therapie
€2500 – €5000
Veel rassen te verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Chemo
Advertentie bij vermissing
Eenvoudig

hema-verzekering

Hema

Aantrekkelijk geprijsd
Doorlopende reisverzekering
Goede adviseur

aegon-verzekering

Aegon

Aanvullende dekkingen
Bij ziekte en ongeval
Online account

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. De nationale partijen biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Daarmee ben je al vrij goed verzekerd. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, specifieke operaties of pillen. Gewoonlijk kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van gedeclareerde bedragen. In sommige gevallen bepaal je zelf het eigen risico. Niet zelden kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Check ook: OHRA dierenverzekering.

Aanvullende verzekering voor jouw kat
Het gros van de verzekeringsmaatschappijen geven jou de optie voor extra aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje zal wat stijgen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Cremeren
 • Dekking in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Tand-dekking
 • Bloedonderzoek

Verzekering Langharige Siamees afsluiten? Zeker een scherpe verzekeringspremie van de dierenverzekering!