Exotic verzekeren? Een dierenverzekering voor een kat al vanaf €9 per maand

Herkenbaar? Jouw Exotic staat synoniem voor een hoop gezelligheid. Het is onderdeel van jouw leven. Het is geen populair onderwerp: jouw kater kan ziek worden, of terechtkomen in een ongeval. In dat geval sta je liever niet voor de keuze tussen jouw huisdier en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Exotic kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor een kleine premie is jouw kat verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Denk hierbij aan transplantaties met lichaamseigen cellen en shockwave therapie. Maatschappijen als Ohra of verschillende andere partijen werken met max. vergoedingen variërend van €1.800 tot en met € 2.600. Aan de hand van deze pagina ontdek je populaire Exotic verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Exotic is jouw trouwe kameraad. Logischerwijs wens je uitstekende zorg voor jouw kat. Geholpen door een dierenverzekering verzeker je jouw huisdier van de juiste zorg als het nodig is. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hebt zo geen stress over financiële zaken. Doorgaans ben je gewoon welkom bij een lokale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.300 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor jonge en oude katten
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al verzekerd vanaf €5,85 per maand

Inslapen & euthanasie

Wordt jouw kat een dag je ouder, of gewoon te ziek? In een dergelijke situatie is laten inslapen soms het beste. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (circa €70), maar is ook op locatie mogelijk (circa €130). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de verzekeraar. Wat het afscheid aangaat heb je enkele mogelijkheden: cremeren, destructie of begraven.

Castratie of Sterilisatie

Het effect van castratie is dat jouw Exotic zich niet meer kan voortplanten. Het positieve effect is: een vrolijke poes. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kosten van sterilisatie zijn al snel €185. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij veel van de andere polissen is een castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-exotic

Wat kost een Exotic verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Binnen een vooraf afgesloten pakket worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Jouw kat verzekeren is vele malen goedkoper dan een normale zorgverzekering. De prijzen variëren enorm, tussen €14,75 en €39,5 (maandelijks). Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Meerdere aspecten zijn bepalend voor de kosten. De verzekeraars kijkt primair naar het type ras of de kruising. Tevens kijken verzekeraars naar geboortejaar en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en het (vrijwillig) eigen risico worden meegenomen. Een dierenverzekering is er vanaf €6,7 per maand. Onmiddellijk uitvinden wat de verzekering voor jouw Exotic nu echt kost? Klik op een maatschappij, voer jouw gegevens in, en ontdek de actuele premie van juli 2024. Check ook: Kattenverzekering voor de Lowlander afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Exotic verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een verzekeraar gevonden die betaalbaar is, of juist met de beste voorwaarden? Normaliter werkt het als volgt:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Heb je te maken met een kruising? Markeer dan het volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Vul je postcode in.
 6. Kies een dekkingspakket en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en kies een eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Dierenarts Tarieven Exotic

Behandeling Prijzen
Consult €27
Consult weekend / avond €54
Chippen €29
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €18
Bloedonderzoek €48,5
Röntgenfoto €60,5
CT-scan €92
MRI-Scan €400
Castratie Vanaf €61,5
Sterilisatie Vanaf €82,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €110
Reinigen gebit Vanaf €46,5

Welke kattenverzekering past bij mij?

Bezig met een kitten verzekering kiezen voor jouw Exotic (kat of kater)? We onderscheiden eenverschillende zaken die je in het achterhoofd moet houden bij het afsluiten van een polis. Advies: de goedkoopste polis is die voor een kitten. Je profiteert dan van een laag tarief. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Jouw premie
De te verzekeren poes (gewicht, ras) beïnvloeden de premie per maand Echter, de tarieven liggen zeer uiteen. Jouw startpunt is dus een gedegen prijsvergelijking.

2. Type dekking?
Controleer nauwkeurig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle therapieën en medische hulpmiddelen worden vergoed bij elk ras. Achterhaal grondig de kleine lettertjes. Wordt fysiotherapie ook gedekt? Of hoe zit het met transplantaties met lichaamseigen cellen?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximale vergoeding per jaar schommelt tussen de €1.300 t/m 5.400. Wil je een lekker hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij meerdere polissen is het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Enkele andere aanbieders vragen een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €50, het procentuele eigen risico ligt rond de ongeveer 30%. Misschien ook interessant: Selkirk rex verzekering.

Dierenverzekering Exotic vergelijken juli 2024

Jij wilt jouw kat verzekeren. Op dit moment vinden we talloze verzekeraars. Wat is nu een kwalitatieve verzekering? Op basis van deze website kan jij zonder gedoe kattenverzekering voor de Exotic vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Inshared. Variabelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn onder andere medisch verleden, gewicht, leeftijd, postcode, het ras. Hierna lees je meer over de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Scherpe premie
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Eenvoudig

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Steralisatie
Ook heupen en ellebogen
Goede adviseur

ohra-verzekering

Ohra

Aantrekkelijk geprijsd
€2500 – €5000
Hulp en advies online

inshared-verzekering

Inshared

Rontgenonderzoek
We all benefit
Verantwoord verzekeren

hema-verzekering

Hema

Rontgenonderzoek
Uitgebreide dekking
Alle katten welkom

aegon-verzekering

Aegon

Aanvullende dekkingen
Geen erfelijke ziektes
Ook kittens verzekeren

Wat wordt er gedekt door de kattenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De Nederlandse assuradeurs biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Hiermee worden algemene kosten gedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, opname in een kliniekof pillen. Vaak kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de rekening. Bij een aantal aanbieders kies je zelf het eigen risico. Bovendien kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit is een meer complete verzekering, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bekijk alles over: OHRA dekking.

Aanvullende verzekering
De grote verzekeraars geven jou de optie voor unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het verzekeringstarief zal wellicht toenemen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw kat castreren
 • Uitvaart
 • Buitenland-modules
 • Fysio-module
 • Tand-dekking
 • Ct-scans

Verzekering Exotic afsluiten? Zeker een goedkope verzekeringspremie voor de dierenverzekering!