Burmilla verzekeren? Een verzekeringspakket voor een kat al vanaf €6,25 per maand

Jouw eigen Burmilla geeft jou onmetelijk veel gezelligheid. Een onderdeel van de familie. Het is niet leuk om te bedenken: ook jouw kat kan ziek worden, of een tegenslag krijgen. Dan wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen je poes en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jouw Burmilla is dan erg welkom. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw kat veel behandelingen en medicaties. Je moet dan denken aan MRI-scan of chippen. Aanbieders als Petplan en andere partijen staan garant voor bedragen tussen de €1.600 en €2.700. Op deze website vind je meer info over gangbare Burmilla verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Burmilla is jouw trouwe kater. Logischerwijs wil je het beste voor jouw huisdier. Door het afsluiten van een dierenverzekering waarborg je jouw maatje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft niet na te denken over financiële zaken. Vaak kan je gewoon naar een dierenarts naar keuze. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.200 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor jonge en oude katten
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €5,8 per maand

Euthanasie en inslapen

Begint je kat op leeftijd te raken, of is hij ernstig ziek? In zo’n geval is laten inslapen soms het beste. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (om en nabij €70), maar mogelijk ook thuis (vaak €135). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt in de polis. Wat het afscheid aangaat heb je ’n aantal mogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Steriliseren of Castreren

Het castreren heeft als effect dat je Burmilla geen kittens meer voort kan brengen. Dit zorgt vaak ook voor een minder onrustig dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kijk niet vreemd op van bedragen als €225. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij veel andere assuranten is castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-burmilla

Wat kost een Burmilla verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Binnen een vooraf afgesloten pakket zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een huisdierenverzekering is flink goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. De prijzen variëren enorm, tussen €11,25 – €34,5 per maand. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Veel onderdelen bepalen de premie. Wat als eerste telt is het ras van jouw kat. Bovendien spelen er ook zaken als geboortejaar en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en de hoogte van het eigen risico worden meegenomen. Een verzekering is er al vanaf €6,05 per maand. Meteen weten wat de verzekering voor jouw Burmilla exact kost? Selecteer een assuradeur, vul de gevraagde gegevens in, en achterhaal de actuele premie van juli 2024. Alternatief: Kattenverzekering voor de Havana afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Burmilla verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een aanbieder aangetroffen met een aantrekkelijke polis, of een waar jij goede verhalen over hoort? In veel gevallen ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Selecteer het geslacht van jouw kat.
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Voer dan in het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw kat.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Prijzen dierenarts Burmilla

Behandeling Tarieven
Consult €37
Consult weekend / avond €60
Chippen €26
Vaccinatie €42
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €50
Röntgenfoto €68,5
CT-scan €104
MRI-Scan €300
Castratie Vanaf €63
Sterilisatie Vanaf €84
Tanden en kiezen trekken Vanaf €115
Reinigen gebit Vanaf €51,5

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Overweeg jij een kitten verzekering afsluiten voor de Burmilla (kat of kater)? We onderscheiden eeneen aantal zaken die je in het achterhoofd moet houden bij het afsluiten van een polis. Advies: sluit op jonge leeftijd een kattenverzekering af voor je kitten. Je hebt dan te maken met een aantrekkelijke premie. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Kosten per maand (premie)
Het ras/kruising van de poes bepalen de de premie Vergeet niet, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Het vertrekpunt moet zijn premies vergelijken.

2. Dekkingsgebied van de polis
Achterhaal altijd wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle therapieën en geneesmiddelen zitten in het basispakket. Achterhaal goed de voorwaarden van de polis. Wordt lepto en/of DHP vaccinatie ook inbegrepen? En hoe zit het met cocktail vaccinatie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximale vergoeding op jaarbasis is vaak een bedrag tussen de €1.800 en 3.300. Wil je een lekker hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij sommige aanbieders giet met het eigen risico in een vaststaand bedrag per behandeling. Sommige partijen hanteren een percentage van circa 15%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €125, bij een percentage ga je vaak richting de 20% of meer. We hebben ook info over: Noorse boskat verzekering.

Dierenverzekering Burmilla vergelijken juli 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw kat. Sinds een aantal jaren is er nogal wat te kiezen. Bij wie moet ik zijn voor een verzekering zonder poespas? Op basis van deze website kan jij zonder gedoe kattenverzekering voor de Burmilla vergelijken. Wij vergelijken onder andere Reaal. Onderdelen die de hoogte van de polis bepalen zijn zaken als het ras, medisch verleden, geslacht, postcode, gewicht. Nu ontdek je de meest gekozen dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Kies je eigen dekking
De nr. 1 dierenverzekering
Uitstekend beoordeeld

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Radio Therapie
€65 preventieve zorg
Online afsluiten

ohra-verzekering

Ohra

Chemo
Voor hond & kat
Alle kruisingen welkom

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide vergoeding
De eerlijke verzekering
Veel keuzevrijheid

hema-verzekering

Hema

Snelle klantenservice
Doorlopende reisverzekering
Ook voor kittens

aegon-verzekering

Aegon

Chemo
Leeftijdsafhankelijk
Uitstekend beoordeeld

Welke dekking biedt mijn kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering lopen uiteen. Het gros van de partijen hanteert een basisverzekering. Hiermee ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. O.a. een consult bij de dierenarts, CT-scans, een uitgebreide behandeling of medicijnen. Vaak kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van te declareren rekeningen. Bij verscheidene partijen bepaal je zelf het eigen risico. Meestal kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit een volledig pakket qua dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bezoek ook: Inshared huisdier dekking.

Aanvullende verzekering
De nationale organisaties kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen op maat. Het maandbedrag valt iets hoger uit, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie
 • Cremeren
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-dekking
 • Tand-dekking
 • MRI-scan

Verzekering Burmilla afsluiten? Altijd een aantrekkelijke verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!