Javaanse Kat verzekeren? Een verzekeringspolis voor jouw kat al vanaf €6,25 per maand

Herkenbaar? Jouw Javaanse Kat staat voor ontzettend veel toewijding. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je denkt er liever niet over na: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een ongeluk krijgen. In zo’n scenario sta je liever niet voor de keuze tussen je poes en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jouw Javaanse Kat is een oplossing. Voor een kleine premie verzeker je jouw poes tegen de meeste medische kosten. Bijvoorbeeld lasertherapie of MRI-scan. Maatschappijen als Aegon of andere aanbieders werken met max. vergoedingen variërend van €1.700 tot en met € 5.000. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vind je gangbare Javenees verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Javaanse Kat is misschien wel je beste vriend. Logischerwijs wil je het allerbeste voor jouw kater. Met behulp van zo’n dierenverzekering verzeker je jouw maatje van de beste zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft niet na te denken over hoge rekeningen. Bij veel verzekeraars ben je gewoon welkom bij jouw eigen dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.400 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor jonge en oude katten
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al verzekerd vanaf €6,8 per maand

Euthanasie en inslapen

Begint je kat op leeftijd te raken, of heeft hij een erge aandoening? Mogelijk is inslapen de beste optie. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (circa €100), maar is ook op locatie mogelijk (vaak €115). Jouw kat laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de assuranten. Ten aanzien van het afscheid zijn er diverse varianten: begraven, destructie of cremeren.

Castratie of Sterilisatie

Het castreren heeft als effect dat je Javaanse Kat niet meer vruchtbaar is. Het positieve effect is: een aangenamer dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Denk hierbij al wel snel aan €205. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel van de andere assuranten is een castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-javaanse-kat

Wat kost een Javaanse Kat verzekeren?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Tegen een maandelijkse premie, ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Een huisdierenverzekering is flink goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. In de basis ligt de prijs tussen €12,25 tot €35 per 4 weken. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Veel aspecten liggen ten grondslag aan de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras. Bovendien spelen er ook zaken als geboortejaar en het gewicht. Ook het gekozen pakket en het eigen risico hebben invloed. Jouw kat is verzekerd vanaf €8,1 per maand. Gelijk te weten komen wat de verzekering voor de Javanees tot op de komma kost? Selecteer een aanbieder, voer jouw gegevens in, en ontdek de actuele premie van april 2024. Check ook: Kattenverzekering voor de Ocicat afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een Javaanse Kat verzekering afsluiten is zo gepiept. Een pakket tegengekomen met een aantrekkelijke polis, of met een dekking die bij jou past? Grofweg gaat het zo:

 1. Is het een kat of een kater?
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Kies je voor kruising? Markeer dan het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en kies een eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Prijslijst dierenarts Javaanse Kat

Ingreep Tarieven
Consult €35
Consult weekend / avond €59
Chippen €29
Vaccinatie €43
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €44,5
Röntgenfoto €66
CT-scan €108
MRI-Scan €425
Castratie Vanaf €62,5
Sterilisatie Vanaf €80,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €85
Reinigen gebit Vanaf €46,5

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Bezig met een kitten verzekering voor de Javaanse Kat (kat of kater? We behandelen verschillende variabelen waar je rekening mee dient te houden bij het vinden van de juiste polis. Advies: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een kitten). Er is dan meestal wel een voordelige polis. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Hoogte van de premie
De te verzekeren poes (gewicht, ras) bepalen de de maandelijkse kosten. Let op, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Begin steevast met premies vergelijken.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Achterhaal nauwkeurig wat er in de basisdekking zit. Niet alle ingrepen en medicaties worden vergoed bij elk ras. Bekijk zorgvuldig de inhoud van het pakket. Is scintigrafie wel vergoed voor mijn kat? En welke garanties zijn er met ontvlooien?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximum uitkering per jaar ligt tussen de €1.800 – 5.500. Kies je een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij meerdere aanbieders werkt men met een eigen risico als een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Maar andere assuradeurs eisen een percentage voor elke declaratie. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €100, het procentuele eigen risico ligt rond de 20% of meer. Check ook alles over een Staartloze Kat verzekering.

Dierenverzekering Javaanse Kat vergelijken april 2024

Jij wilt de zorg voor jouw kat goed regelen. Deze tijd vinden we talloze verzekeraars. Bij wie moet ik zijn voor de best geteste verzekering? Door gebruik te maken van de huisdierenverzekering vergelijken kan je zonder problemen kattenverzekering voor de Javaanse Kat vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Aegon. Elementen die invloed hebben op de premie zijn zaken als postcode, gewicht, medisch verleden, geslacht, het ras. Nu tref je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Aanvullende dekkingen
Met tips & weetjes
Alle kruisingen welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Tandzorg
280.000+ klanten
Veel keuzevrijheid

ohra-verzekering

Ohra

14 dagen bedenktijd
WhatsApp service
Declaren via internet

inshared-verzekering

Inshared

Operaties
Ruim 175.000 klanten
Alle kruisingen welkom

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide vergoeding
Dagelijks opzegbaar
Alle rassen welkom

aegon-verzekering

Aegon

Radio Therapie
Looptijd: 1 jaar
Veel keuzevrijheid

Welke dekking biedt mijn kattenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De genoemde maatschappijen hanteert een basisverzekering. Met deze polis worden algemene kosten gedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, eenvoudige foto’s, een ingreep of hulpmiddelen. Normaliter wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van te declareren rekeningen. Tip: soms kies je dit percentage zelf. Bij veel partijen kan je een premium pakket kiezen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Klik verder naar: verzekering OHRA afsluiten.

Aanvullende verzekering
De nationale verzekeraars hebben de mogelijkheid voor aanvullende verzekeringen op maat. De polis zelf valt iets hoger uit, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Uw kat steriliseren
 • Crematie
 • Europa dekking
 • Fysio-begeleiding
 • Gebit-dekking
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Javaanse Kat afsluiten? Gegarandeerd een voordelige verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!